Zwemmers weer naar het buitenland

Een delegatie zwemmers van ZPC AMERSFOORT heeft op 5 en 6 maart deelgenomen aan een sterke buitenlandse zwemwedstrijd: de Hi-Point Meet in Zürich Zwitserland. De laatste keer dat dit kon was in maart 2020 voor dat alles voor de eerste keer op slot ging. Het was een erg gezellige en bovendien goede trip waarin tegen zeer hoog niveau kon worden gestreden. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de voorbereiding op de Eindhoven Qualification Meet in april, waar de eerste limieten voor internationale toernooien van Team NL kunnen worden behaald. De ploeg bestond uit Arjan Hanse, Rijk Heere, Austin Namesnik, Simon Claasen, Koen Marsman, Rens Stijf, Elise Hardeman, Charley Blide, Pippa van ‘t Land en werd begeleid door hoofdcoach Tom Rikhof.

Hoogtepunten waren de afvalraces waarin Rijk, Elise en Austin deelnamen en een podiumplaats voor Austin en twee podiumplaatsen voor Elise. Verder werden diverse persoonlijke records en seizoensbesttijden verbroken. De volledige uitslag vind je hier: 40th International Hi-Point Meeting, Zurich (SUI), 5 – 6 mrt 2022