3e plaats bij Dutch Swimming League

Bij de finaleronde van de eerste Dutch Swimming League – de nieuwste zwemcompetitie voor elite en breedtesport in een open klasse – heeft ZPC AMERSFOORT onder leiding van Tom Rikhof beslag gelegd op de 3e plaats. De ploeg bestond dit seizoen uit: Anique Hazebroek, Femke Doorenbos, Marin Wieling, Pippa van ‘t Land, Jetske Moot, Sterre Mooiweer, Elise Hardeman, Chantalle Zijderveld, Austin Namesnik, Kasper Leeuw, Rijk Heere, Koen Marsman, Simon Claasen, Daniël Claasen, Duncan van Haaren en Wietse Waninge. Via estafettes, koppelraces en individuele nummers kwam een plaatspuntentelling tot stand die de winst bracht voor Amsterdam. Amersfoort eindigde achter de ploeg van Rotterdam.

Beste herenprestatie was er voor Kasper Leeuw met 27,75 op 50m schoolslag. Bij de dames was dat Elise Hardeman op 200m vrije slag in 2:02,33. Het grootste PR werd gezwommen door Koen Marsman op de 200m vrije slag in 1:51,72 – goed voor plek 26 in de eeuwige ranglijst in zijn leeftijdsgroep.

Bij de skins – een afvalrace – wisten Austin en Rijk tot de laatste ronde te komen op de vrije slag en veel punten te pakken. Bij de dames kwam Pippa tot ronde 1 en Elise tot ronde 2 op de vlinderslag.

De volledige uitslag van de finaleronde vind je hier: Dutch Swimming League Finales, #22422 – Rotterdam (NED), 27 mrt 2022