ZPC AMERSFOORT prolongeert titel bij Nederlandse Masters Club Meet 2021

IN AMERENA IN AMERSFOORT PROLONGEERDE ZPC AMERSFOORT HAAR TITEL BIJ DE NEDERLANDSE MASTERS CLUB MEET (NMCM). DE AMERSFOORTERS BLEVEN PSV MASTERS OPNIEUW NET VOOR. DE STRIJD VOOR DE 3E PLEK WERD BESLIST IN HET VOORDEEL VAN DAW MASTERS.

Bron: mastersprint.nl

Blue Blizzards winnen de wisselbeker!

De gedachte achter de NMCM is, om naast de individuele Masters wedstrijden, een echte teamwedstrijd te organiseren voor Masters. Samen als club strijden om de beste vereniging van Nederland te worden. Op initiatief van ZPC Amersfoort konden 21 Mastersteams deze strijd weer aangaan. Teams van 7 tot 13 zwemmers werden zorgvuldig samen gesteld.

Met veel enthousiasme en de nodige wedstrijdspanning stonden zij op de startblokken. Daar waar het Masterszwemmen voor staat ‘Fitness, Friendship en Understanding’ was duidelijk voelbaar in Amerena. Voor veel Masters was dit na ruim anderhalf jaar weer een van de eerste wedstrijden die zij zwommen. Elkaar weerzien en weer tegen elkaar kunnen strijden zorgden voor de nodige glimlachende gezichten.

Naast de gezelligheid werden ook vele goede persoonlijke prestaties neergezet. Meest opvallend waren de twee Europese Masters Records die werden gezwommen door Atie Pijtak-Radersma van ZPC AMERSFOORT op de 100m vrijeslag (1.08.00) en 50m vrijeslag (0.30.73) in de leeftijdscategorie 65+.

De wedstrijd werd traditioneel afgesloten met een gezamenlijk buffet, waar tevens de einduitslag bekend werd gemaakt en de winnaars en recordzwemmers gehuldigd. De prijzen werden uitgereikt door ZPC AMERSFOORT voorzitter Miriam Oelen.

foto Kees-Jan van Overbeeke

De volledige uitslag vind je hier.