Zilver heren en all-in team bij NK estafette

De NK Estafette was op 14 november neergestreken in Rotterdam omdat in Eindhoven de International Swimming League in het bad is getrokken. Een nieuw bad voor een verder bekend toernooi: één van de leukste wedstrijden van het zwemseizoen! In de ochtend zwemmen teams in leeftijdscategorieën verschillende estafettes waarbij de snelste van alle estafettes samen de nationale titel wint. In de middag opnieuw maar dan all-in. Sinds de afschaffing van de 10x100m vrije slag (die wat ons betreft onmiddellijk terug mag komen) is er ook een klassement voor de dames, heren en mixed samen. ZPC AMERSFOORT mocht starten in alle categorieën en was daarin zeer succesvol!

De meisjes t/m junioren 2 zwommen 4x 50m wisselslag, 4x 50m rugslag, 4x 50m schoolslag en 4x 50m vrije slag. ZPC AMERSFOORT had twee teams in de strijd en die werden 19e en vierde van Nederland. Op minder dan een seconde van het podium. Dat was een heel goed resultaat.

Op ongeveer 2,2 seconden behaalde ook het team jongens t/m junioren 4 een vierde plaats. Op de 4x 100m wisselslag (2e), 4x 100m vrije slag (3e) en 4x 100m rugslag (3e) werden uitstekende resultaten gehaald.

vlnr Tim van Erven, Tenzing Geutjes, Imme Bousema, Marcelino Gomez Gonzales en Thijs Wellink

Het team jongens t/m junioren 2 verbeterde veel klasseringen en behaalden een 11e plaats.

Op het podium kwamen de meisjes junioren 4. Met veel overmacht werd de 4x 100m vrije slag gewonnen. In de totaaltelling (die nog even opnieuw moest) lieten ze alleen ZPC Hoogeveen en PSV voor zich en zo gingen deze meiden dus met het brons naar huis!

vlnr Nynke Boerefijn, Benthe Martens, Kim van Dijk, Robine Moot en Maaike Ooms

De senioren hadden een vol programma in de middag met 4x 100m wisselslag, 4x 50m vrije slag mixed, 4x 100m rugslag, 4x 100m schoolslag, 4x 100m vlinderslag, 4x 50m wisselslag mixed en 4x 100m vrije slag.

De dames werden 6e op de wisselslag, 8e op de rugslag, 9e op de schoolslag, 4e op de vlinderslag en 5e op de vrije slag. In het eindklassement betekende dit een zesde plaats! De winst ging naar PSV.

De heren werden 3e op de wisselslag, 3e op de rugslag, 2e op de schoolslag, 4e op de vlinderslag, en 3e op de vrije slag. In het eindklassement betekende dit op minder dan een seconde een zilveren plak, voor Feyenoord Albion (SG) en achter De Dolfijn.

Al deze tijden samen plus de tijden uit de mixed estafette waarbij 2x een 2e plek werd gehaald betekende een tweede plek achter De Dolfijn die het eindklassement won en voor Blue Marlins (SG) die de derde prijs mee naar huis nam.

Alle uitslagen en puntentellingen zijn hier te vinden.