Meisjes C1 leerde veel in Bochum

De CM1-meiden waren uitgenodigd om afgelopen weekend een toernooi te spelen in Bochum Duitsland, het zogenaamde SV Blau-Weiß Bochum U14 Turnier. Het eerste toernooi sinds lange tijd. Waar het vroeger een heel weekend was, is het nu mede door corona een dag; wel een hele lange dag.

Voor aanvang van de wedstrijden zijn ze gewaarschuwd dat het niet makkelijk zal gaan; zo zullen ze moeten wennen aan het spelen met een herenbal en ondanks dat het een gemengd toernooi is doen er naast de CM1, maar twee andere meiden mee aan het toernooi. Tevens vragen sommige meiden zich af of iedereen jonger dan veertien jaar is; “hij heeft al een snor” en “wat zijn die jongens lang, die zijn echt geen 14!”.

Maar het werd een leuk en leerzaam toernooi in een prachtig (buiten)zwembad. Lees het verslag.