Olympische en Paralympische deelname!

Na alle kwalificatietoernooien die onder topsportuitzondering plaats vonden in deze coronatijd is het een aantal ZPC AMERSFOORT-ers gelukt om zich te plaatsen in ofwel het Olympische TeamNL ofwel het Paralympische TeamNL. Beide toernooien vinden deze zomer plaats in Tokio (Japan) na een jaar uitstel in verband met de coronapandemie. We zijn ontzettend trots op alle gekwalificeerden, en in het bijzonder onze leden, die keihard hebben gewerkt dit te bereiken. Ze mogen zich opmaken voor het hoogste sporttoernooi van de wereld.

Caspar Corbeau (20 jaar) was in december in Rotterdam ontzettend snel maar mistte op 5 honderdste van een seconde de limiet op de 200m schoolslag. Hij zwom dat toernooi ook een toptijd op de 100m schoolslag, maar voor uitzending naar de OS was het net niet genoeg. Hij zwom op de EK in Budapest in mei en haalde daar de finale en liet z’n grote klasse zien. Hierna belde de bondscoach toch dat hij was voorgedragen als reserve in de wisselslag estafette en dat NOC*NSF ook akkoord is gegaan met persoonlijke deelname omdat hij ruim binnen de FINA A-limiet zit (die nodig is als een land twee deelnemers op een afstand wil inschrijven). Caspar woont, studeert en zwemt in Texas en is sinds z’n junioren jaren (net als z’n vader in het verleden) lid van ZPC AMERSFOORT.

Thijs van Hofweegen (24 jaar) en Chantalle Zijderveld (19 jaar) kunnen zich beide op gaan maken voor hun tweede Paralympische Spelen. Na Rio zijn ze er ook in Tokio bij! Voor Thijs was het vier (nu vijf) jaar heel hard werken en steeds heel spannend maar hij zette dat bij het kwalificatietoernooi in Eindhoven, precies op het juiste moment, om in scherpe tijden en de limieten voor de Spelen. Chantalle is heel veelzijdig en plaatste zich op alle afstanden. In Rio miste ze op een haar het goud en kreeg daar zilver omgehangen. Ze heeft in de kwalificatie steeds overmacht laten zien en is dat ook in Tokio van plan: het doel is Paralympisch Goud!

Wij wensen deze toppers, samen met de rest van TeamNL heel veel succes en plezier toe deze mooie sportzomer en we gaan jullie verrichtingen volgen!