Heren 1 na strafworpen uitgeschakeld

[gastreporter: Eric Spithoven]

Het was erop of eronder voor ZPC Amersfoort. Na de nipte nederlaag op vrijdag (11-12) en de overwinning op zaterdag (8-10) moest er gewonnen worden om zich te plaatsen voor de halve finales. Het werd eronder: heren 1 verloor na strafworpen met 14-15.

In de eigen Amerena begon ZPC sterk. Vooral de Amersfoortse midvoors gaven hun visitekaartje af. Eerst was Max van der Werve twee keer onhoudbaar en in de volgende aanval stopte de Goudse midachter een sterke draaiactie van Mees Keuning onreglementair af. De daaropvolgende strafworp werd verzilverd door Jesse Koopman. Hierdoor stond het na amper vier minuten spelen 3-1 voor de thuisploeg. Guus van Yperen en Ton van der Velden brachten GZC Donk toch weer naast ZPC Amersfoort. Maar het was Jesse Koopman die uit een volgende strafworp ZPC alsnog met een voorsprong de periodewissel in liet gaan.

In de tweede periode was het enkel ZPC Amersfoort dat de lakens uitdeelde. Eerst scoorde ‘good old’ Mark Siewers, daarna drukte Lars Reuten succesvol af en toen Max van der Werve met een circusactie de Goudse defensie in de luren legde, was de marge opeens vier.

Maar daarmee was de wedstrijd nog allesbehalve gespeeld. In de derde periode vond Cas Westerwoudt twee keer het net. Een bekeken schuiver van Jorren Hanselaar leek de laatste Goudse hoop even te doen verdwijnen, maar toen in de vierde periode Maurice Dentro en international Guus van Yperen de score terugbrachten tot 9-8 was de spanning volledig terug. Vier zinderende minuten volgden. Met nog tweeëneenhalve minuut te spelen schoot Sam Kunz de 10-8 tegen de touwen en had ZPC weer wat lucht. Maar niet voor lang, omdat de jonge Tijs Schouwerwou luttele seconden later de 10-9 scoorde. Toen Quint van den Heuvel een minuut voor tijd de stand in evenwicht bracht, moesten strafworpen de beslissing brengen. Jeroen Cavaljé wees de vijf spelers aan die het moesten doen voor ZPC Amersfoort: Jesse Koopman, Lars Reuten, Sam Kunz, Jorren Hanselaar, en Danny Budding

Het werd stuivertje wisselen. Twee keer kon ZPC het beslissen, maar Danny Budding en Lars Reuten benutten die mogelijkheid niet. Toen Erik Brugué aan de andere kant wel scoorde kon, moest Sam Kunz Amersfoort in de wedstrijd houden. Hij schoot echter tegen keeper Bram van Rossum aan, waardoor GZC Donk onze mannen alsnog kopje onder drukte en zich nu klaar kan maken voor de halve finale tegen UZSC.

ZPC Amersfoort – GZC Donk: 14-15 (10-10 na reguliere speeltijd)

Periodestanden: 5-4, 3-0, 1-2, 1-4, 4-5

Doelpunten ZPC Amersfoort: Jesse Koopman 5, Max van der Werve 3, Lars Reuten 2, Sam Kunz 2, Mark Siewers 1, Jorren Hanselaar 1.

Doelpunten GZC Donk: Guus van Yperen 4, Maurice Dentro 2, Cas Westerwoudt 2, Erik Brugué 2, Ton van der Velden 1, Jimmy Sjardijn 1, Tijs Schouwerwou 1, Quint van den Heuvel 1, Stan van den Heuvel 1.

PS: voor Heren 1 rest nu nog het restant van de KNZB Beker. In het weekend van 22-23 mei nog 2 wedstrijden van de voorronde, een week later hopelijk halve finale.