COVID-19 regels & terugkeer van reis uit een ‘oranje/rood’ land

Helaas begint het COVID-19 virus op verschillende plekken in Europa maar ook in Nederland weer zijn kop op te steken. Dat leidt ertoe dat overheden overgaan tot gehele of gedeeltelijke lockdowns van landen en regio’s en dat reisadviezen worden aangescherpt. Voor alle leden/coaches en vrijwilligers die genieten van hun vakantie in het buitenland of voor hen die nog op vakantie gaan vraagt dit om extra alertheid. Ook in Nederland en dus bij ZPC AMERSFOORT is alertheid geboden, in een aantal regio’s is sprake van nieuwe besmettingsclusters.

Inmiddels hebben meerdere landen en regio’s het reisadvies ‘code oranje’ gekregen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, zoals Kroatië, Barcelona en Antwerpen. Voor deze gebieden gelden specifieke regels en adviezen. Als ZPC AMERSFOORT volgen wij deze regels en adviezen.

Quarantaine

Als je in een code geel gebied bent en het reisadvies verandert tijdens je verblijf naar code oranje dan word je dringend geadviseerd om zo snel mogelijk naar Nederland terug te keren. Bij code oranje is het dringende advies om bij terugkeer in Nederland 14 dagen in quarantaine te gaan. Ook als je je laat testen op corona en de test wijst negatief uit, wordt quarantaine geadviseerd. Mocht dit op jou/jullie van toepassing zijn dan verwachten we je dus NIET bij activiteiten van ZPC AMERSFOORT of in/om Amerena.

RIVM aanbeveling is ‘reis niet af naar oranje of rode gebieden’

Wij gaan ervan uit dat je niet afreist naar een gebied dat een code oranje of code rood reisadvies heeft. Voor je eigen gezondheid, die van vrienden, kennissen en familieleden en uiteindelijk dus ook die van mede ZPC AMERSFOORT leden/coaches en vrijwilligers  zou dat onverantwoord zijn. Mocht dit op jou/jullie van toepassing zijn dan verwachten we je dus NIET bij terugkomst zonder quarantaine bij activiteiten van ZPC AMERSFOORT of in/om Amerena.

Basisregels

Uiteraard blijven de basisregels ook in ons huis Amerena en bij ZPC AMERSFOORT onverminderd van kracht; houd dus anderhalve meter afstand, was je handen regelmatig (en bij binnenkomst en vertrek bij activiteiten in Amerena) en blijf thuis bij klachten zoals verkoudheid, hoesten en verhoging van temperatuur. Laat jezelf testen als je deze klachten hebt.