Nieuwe trainers voor (B-)jeugd

Alfred van Dorp en Arne Hermann zijn de nieuwe trainers van de hoogste jeugdselecties van ZPC Amersfoort. Hermann staat komend seizoen bij de B-meisjes aan de badrand en Van Dorp neemt de B-jongens onder zijn hoede.

Deze teams komen in de leeftijdscategorie tot 17 jaar uit op het hoogste niveau van Nederland: de Eredivisie B-Jeugd. Van Dorp en Hermann zijn echte ‘mannen van de club’.

De 49-jarige Van Dorp speelde jaren in het eerste van AZ&PC (een van de moederverenigingen van ZPC Amersfoort) en trainde in het recente verleden al de B-meisjes. Na een uitstapje van een jaar als hoofdtrainer van de dames van Eredivisionist Polar Bears, keert hij nu terug op het vertrouwde nest.

Hermann (26), zelf nog spelend voor heren 4, staat nog relatief aan het begin van zijn trainersloopbaan. Na een aantal seizoenen verschillende lagere jeugdteams te hebben getraind en gecoacht, maakt hij nu een stap omhoog. Zijn enthousiasme heeft de waterpolocommissie ervan overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plaats is.

Arne Hermann legt uit!

“Mooi dat we deze functies ‘intern’ hebben kunnen invullen”,  zegt waterpolovoorzitter Jeroen Kers. “De ervaring van Alfred en de leergierigheid van Arne vullen elkaar prima aan. Daarbij zullen ze beiden ondersteund worden door hoofdtrainer Gianluca Sattolo die de hele waterpololijn vormgeeft en bewaakt. We kijken uit naar een mooi nieuw seizoen!”