Nog even geduld voordat we weer in Amerena kunnen sporten

Beste sportvrienden,

Zoals bij u inmiddels bekend is, gaan de zwembaden in Nederland weer open. Dit weliswaar onder strikte voorwaarden en geprotocolleerd. De gemeente Amersfoort bepaalt samen met de SRO onder welke voorwaarden Amerena weer opengaat.

Sinds 7 mei jl. staat op de site van Amerena dat het zwembad zeker nog een week nodig heeft om haar eigen corona-protocollen te implementeren.

Daarnaast moeten we als vereniging een protocol en plannen indienen om onze zwemactiviteiten weer te kunnen hervatten. 

Hierin moet uitgewerkt zijn hoe we de trainingen gaan inrichten zodat we onder meer aan de 1,5 meter eis kunnen voldoen. Samen met de commissie-voorzitters zijn we hiermee aan het werk. Zodra het klaar is moeten ons protocol en plannen worden goedgekeurd door de gemeente Amersfoort en SRO. Pas als deze goedkeuring er is kunnen wij terecht in Amerena.

Ook wij als bestuur willen heel graag dat we onze geliefde sport weer zo snel mogelijk  kunnen oppakken maar het kost tijd om alle veiligheidsprotocollen van de overheid, de gemeente Amersfoort en die van ons zelf te maken en te implementeren. We vragen u dan ook om nog even geduld te hebben totdat het zover is en we weer kunnen zwemmen in Amerena. We zullen u uiteraard op de hoogte houden.

Namens het bestuur en met sportieve groet,

Ronald Pijtak
secretaris