Samenwerking ZPC AMERSFOORT en Geeresteingroep

Sinds jaar en dag is er samenwerking tussen de fysiotherapeuten van Geersteingroep en de sporters van ZPC AMERSFOORT. Deze samenwerking startte in het oude Sportfondsenbad en is ‘meeverhuisd’ naar Amerena. Ook de komende jaren zullen de sporters en trainers/coaches van ZPC AMERSFOORT worden begeleid door de fysiotherapeuten van Geeresteingroep. Hiervoor tekenden op vrijdag 3 april Wim Oosterboer (voorzitter ZPC AMERSFOORT) en Jacqueline Stoel (fysiotherapeut en CEO Geeresteingroep) een overeenkomst.

Geeresteingroep biedt onder andere de volgende begeleidingsactiviteiten en diensten aan:

  1. Wekelijks spreekuur in Amerena voor de leden van ZPC AMERSFOORT (alle afdelingen).  Het spreekuur dient ter analyse van blessures, bijsturen van oefeningen en eventuele krachtvormen. Behandeling kan leiden tot door de sporter zelf (zorgverzekering) te vergoeden behandeling.
  2. Snelle blessurebehandeling voor leden (vergoeding verloopt via verzekering zorgverzekeraar)
  3. Inhoudelijke advisering corestability- en krachttrainingsprogramma’s tijdens spreekuur of per email.
  4. Ehealth trainingsondersteuning via de Geeresteingroep app. Abonnement af te nemen door de leden zelf. (ZPC AMERSFOORT leden ontvangen een korting van 20% op het regulier tarief).
  5. Maandelijkse kwaliteitstraining corestability en kracht en sportspecifieke training aan diverse selectieteams van de zwem- en waterpoloafdeling.
  6. Deskundigheidsbevordering van de trainers/coaches op locatie in Amerena te Amersfoort. Hierbij komt o.a. de kwaliteit en belang van verschillende trainingsvormen aan bod zoals corestability training, hoe te handelen bij blessures, blessurepreventie oefeningen, krachttrainingsvormen, recovery trainingsvormen en mobiliteitstrainingsvormen. Te denken valt aan bijeenkomsten waarbij theorie en praktijk samengaan in workshops.

Tijdens de corona-periode

In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus is Amerena op dit moment gesloten. Speciaal voor deze periode heeft Geeresteingroep een aanbod opgesteld voor de leden van ZPC AMERSFOORT:

A. Wekelijks online trainingsprogramma (Geeresteingroep app)

De Geeresteingroep app is een online platform met ontzettend veel oefeningen en trainingsvormen in de database. Deze oefeningen/trainingsvormen variëren van Kracht, Stabiliteit tot Uithoudingsvermogen. Voor de leden van ZPC AMERSFOORT worden trainingsschema’s aangeboden die je gemakkelijk thuis kan uitvoeren. Met de kennis en expertise van Geersteingroep zorgen zij ervoor dat de inhoud van deze oefeningen/trainingsvormen aansluiten bij de sportspecifieke wensen van de ZPC AMERSFOORT leden. (kosten worden door de vereniging gedragen)

B. Wekelijkse workout via de livestream (Facebookpagina Geeresteingroep)

Op een vast moment in de week biedt Geeresteingroep een live workout aan voor de leden van ZPC AMERSFOORT. Deze wekelijkse workout is voor alle leden toegankelijk en eenvoudig thuis uit te voeren. De ervaring leert dat meedoen met een live-workout erg stimulerend werkt voor mensen. Voor de jongere jeugdleden wordt een aparte training gegeven.

C. Online sportspreekuur via Videobellen

Om snel te schakelen met een fysiotherapeut kunnen leden zich inschrijven voor het sportspreekuur van Geersteingroep via videobellen. Het spreekuur is er op gericht om te screenen of een advies voldoende is of een fysiotherapeutisch consult nodig is. Mocht een fysiotherapeutisch consult nodig zijn, zal hiervoor in samenspraak met jou een aparte afspraak ingepland worden. Ook dit vindt plaatst via een video consult. Dit consult valt onder de vergoeding fysiotherapie van de zorgverzekering.

Thuiswerkaanbod

Naast alle sportaccommodaties die gesloten zijn, zijn bijna alle bedrijven ook dicht en werkt een groot deel van Nederland thuis. Zo zullen er ook ontzettend veel ZPC AMERSFOORT leden thuiswerken. Veel van deze thuiswerkers zitten aan de keukentafel of zelfs met de laptop op schoot op de bank. Klachten aan nek schouder en rug liggen dan ook op de loer. Voor zowel preventieve adviezen als advies en oefeningen bij bestaande klachten kunnen leden bij Geeresteingroep terecht.

D. Preventief werkplekonderzoek + adviezen voor een goede werkhouding via videoconsult (kortingstarief leden € 36,-)

E. Videoconsult met fysiotherapeut voor de begeleiding bij (al bestaande) thuiswerkklachten (declaratie fysiotherapie via zorgverzekering)

Aanmelden

Aanmelden voor bovenstaand tijdelijk aanbod kan via onderstaand link naar het inschrijfformulier aan te klikken.

Inschrijfformulier Geeresteingroep – ZPC AMERSFOORT

Na inschrijving ontvang je alle benodigde informatie voor deelname.

Jouw gegevens worden zorgvuldig behandeld en er wordt gezorgd dat je privacy gewaarborgd blijft. Geeresteingroep gebruikt jouw gegevens zodat zij contact met je kunnen opnemen voor deelname aan bovengenoemd aanbod en/of inplannen van een afspraak.