Zwemmers actief bij Swedish Grand Prix in Malmö

In het weekend van 6 t/m 8 maart hebben Austin Namesnik, Bas Morelissen, Sterre Mooiweer, Kingue Struijf, Lisanne Hassing, Koen Lems en Jonna Wieling deelgenomen aan de sterk bezette Swedish Grand Prix in Malmö.

De vlotte reis per trein van Amersfoort Centraal naar Schiphol, bracht de delegatie na een uurtje vliegen in Kopenhagen (DEN) waarna de reis per trein het team over de beroemde Sontbrug (Øresundsbron) in Malmö (SWE) bracht bij het Hylliebadet, die net als het hotel lopend bereikbaar waren.

Bas opende voor ZPC AMERSFOORT de wedstrijd en zwom direct een PR op de 200m vrije slag. Hij behaalde de finale net niet (1e reserve). Daarna was het aan Jonna die op de 100m vrije slag de B-finale haalde en daar tweede werd. Koen werd 8e in de A-finale 100m schoolslag. Austin haalde brons in de A-finale op 100m vlinderslag. Sterre haalde een vijfde plaats in de A-finale 100m rugslag. Koen werd 8e in de A-finale op 200m wisselslag. Kingue (A-finale) en Bas (B-finale) mochten het opnemen tegen flinke sprintkanonnen op 50m vrije slag en werden hier 7e en 6e. Jonna (A-finale) en Sterre (B-finale) deden dit op de 50m vlinderslag en werden hier 8e en 3e. Austin zwom in de A-finale op 200m rugslag naar plek 4 maar werd om onduidelijke reden uit de uitslag geschrapt (‘somtink wiz e wrong turn’). De zaterdag werd afgesloten met brons op de 4x 100m wisselslag estafette mix gezwommen door Sterre (rug), Koen (school), Austin (vlinder) en Jonna (bc). In het Malmö Arena Hotel was er voor alle sporters en teams steeds een goede lunch en diner georganiseerd.

Zondag begonnen de heren met de 100m vrije slag. Austin haalde daarbij de A-finale en werd 8e. Koen en Kingue gingen door naar de A en B-finale 50m schoolslag en werden hier 7e en 3e. Jonna haalde de B-finale 100m vlinderslag en werd hier 8e. Austin behaalde de 6e plaats in de A-finale 100m rugslag. Sterre werd 7e op de 50m rugslag A-finale. Jonna werd in de B-finale 50m vrije slag 4e. Koen mocht het in de A-finale 200m schoolslag opnemen tegen de tweede sterkste man van de wereld op de schoolslag sprint – Ilya Shymanovich, BLR – en hield deze aardig bij wat resulteerde in een tijd rond z’n PR en een 5e plaats. Sterre werd 6e op de 200m rugslag A-finale. In de afsluitende 4x 100m vrije slag mix estafette grepen Kingue, Austin, Jonna en Sterre net naast het brons en werden 4e.

‘Een goede wedstrijd waarbij er goed geoefend kon worden richting de belangrijke Swimcups die straks als kwalificatie gelden voor internationale toernooien’, aldus hoofdcoach Tom Rikhof. ‘De zwemmers konden tegen goede internationale tegenstanders racen in een voor allen nieuwe omgeving, wat veelal wel het beste naar boven haalde. Met alle races is duidelijk waar iedereen nu staat en welke leerpunten mee worden genomen in de komende trainingsmaand richting het OKT.’