2e International Talent Trophy

Afgelopen weekend was de International Talent Trophee in Eindhoven. Van vrijdag tot en met zondag zwommen 38 junioren en jeugdzwemmers van ZPC AMERSFOORT in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion. Individueel goed zwemmen en daarmee zorgen dat het team het goed deed zorgde voor een fijne teamsfeer en mooie tijden. Voor een deel van de zwemmers een spannende en nieuwe ervaring die alleen maar persoonlijke records opleverden, voor anderen een mooi testmoment in de richting van de NJJK. Na drie dagen zwemmen werd het voorprogramma afgesloten waarbij de twee teams van ZPC AMERSFOORT op plek 1 en 2 in het klassement stonden.

Het finaleprogramma bestond o.a. uit een kroontjesrace waarbij de individueel best presterende zwemmers per leeftijdsgroep nog een keer in actie kwamen op de 50 m vrije slag. Maaike, Kim, Benthe (m jun1-2) , Tim, Marcelino, Tenzing, (j jun 1-2)Pippa, Marin (m jun 3-4) Koen Anders, Ruben (j jun 3-4) Lieke, Giaia, Jetske (m jeugd) en  Rijk (j jeugd)mochten meedoen en werden luid aangemoedigd. Tenzing was ‘koning’ bij de jongens junioren 1-2. Benthe werd bij de meisjes junioren1-2 tweede.

Winnaars van de Kroontjes-races!

Afsluitende estafettes bepaalden of de grote beker weer mee terug mocht naar Amersfoort, de resultaten van de voorronde telden nu niet meer. Na vele zware races streden de twee Amersfoortse teams op de 4x 100 vrij dames en heren, de 8x 50 mix vrij en de 8x 50 mistery medley en werd door de zwemmers onder luide aanmoediging  het laatste beetje energie aangesproken. De ploegen van o.a.  PSV en The Hague werden verslagen maar het  Belgische team MEGA bleek in deze ronde net te sterk. Met zilver mochten de ploeg tevreden naar huis.