Talentontwikkeling Waterpolo

ZPC Amersfoort in Talent Ontwikkeling Programma van de KNZB

Op donderdag 30 en 31 januari waren in Zeist de eerste Centrale training van de RTC’s. Een nieuw concept om meer spelers en speelsters in de gaten hoe ze zich ontwikkelen. De jaargangen 2004, 2005, 2006 en 2007  waren hiervoor uitgenodigd. De meeste spelers/speelsters trainen bij een RTC en andere moesten zich eerst bewijzen bij een tests of te ze mochten komen. Het was een hele drukke bedoeling in Zeist. Maar uit de verhalen bleek dat ze veel lol en geleerd gehad hadden. 

Naar aanleiding van deze dagen en eerdere tests zijn in alle jaargangen 2005 en 2006 ZPC’ers uitgenodigd voor het Talent Ontwikkel Programma (Het oude Jong Oranje). 

Van 20 februari  tot 23 februari hebben zij een trainingsstage in Zeist. Waar ook oefenwedstrijden tegen BelgiĆ« gespeeld zullen worden.

ZPC wordt vertegenwoordigd door: (zie foto!) boven vlnr: Suzanne Nieuwhoff (05), Senna Nijhof (05), Pepijn ten Broek (06), Mart Hoegen (06), Jelle van Rossum (05), Tamasz van der Kolk.
Onder: Danica Groothedde (06), Susan Joosten (06/07), Zoe de Jong (06), Carmen Renkers (06/07), Benthe Martens (06/07), Sofie Manders; niet op de foto de geblesserde Marit van der Kolk (05). Jelle en Benthe nemen deel aan het trainingskamp van RTC Zwolle.

Ervaringen van twee deelneemsters:

  • Danica:  Op 13 januari hadden we een testdag voor 2006/2007.
    We gingen eerst bespreken wat we gingen doen en mochten daarna omkleden. Toen gingen we in zwaaien om alles los te maken en voor opdrukken kregen wij punten.
    Daarna gingen wij zwemtijden opmeten op de: 50, 75, 100 en 200 meter.
    Toen iedereen daarmee klaar was mochten we even wat eten en kregen we uitleg van wat we gingen  doen met de bal. Het was in 5 opdrachten verdeeld; opdrachten met blokken, vakken schieten, 1-0, overgooien en benen fietsen met oksels uit het water.
    Toen we klaar waren met alle opdrachten gingen een wedstrijdje doen met ze allen. Toen dat klaar was mochten we omkleden en naar de kantine gaan om een formulier in te vullen van welke positie waar ligt en de situatie met 6/5 aanval. Het was super gezellig.
  •  Carmen:   Op donderdag 30 en 31 januari hoefde ik niet naar school. Ik ging namelijk naar een kamp van 2 dagen van de RTC met degene die zijn gekwalificeerd. Ik  vond het heel leuk om mee te doen. Er waren 4 trainingen waar we veel partijtjes gingen doen van 1.30uur. 2004/2005 sliepen in het seminar bij het zwembad. 2006/2007 sliepen op het boerenerf in het klompenhuis.