Mededeling nav weeralarm voor zwemwedstrijd op zondag in Amerena

Voor zondag wordt zeer onstuimig weer verwacht. Wij volgen hiervoor het protocol weeralarm van de KNZB.

Hieronder de werkwijze van de KNZB:

Werkwijze bij slecht weer en/of weeralarm

Indien er door het KNMI, in geheel of gedeeltelijk Nederland, een weeralarm (code oranje of rood) wordt afgegeven, zal de KNZB en haar Regio’s het onderstaande overzicht toepassen. Zij volgt daarbij nauwgezet ook het gegeven reisadvies op van Rijkswaterstaat en ANWB met als doel onze sporter(ster) en/of official(s) niet in gevaar te brengen, dan wel dit te laten opzoeken.

De KNZB hanteert het volgende overzicht:

WedstrijdlocatieDeelnemers*Beslissing
RoodRoodDe wedstrijd wordt afgelast
RoodOranjeDe wedstrijd wordt afgelast
OranjeRoodDeelnemers besluiten zelf over deelname, geen administratieve heffingen
OranjeOranjeDeelnemers besluiten zelf over deelname, geen administratieve heffingen
Overige kleuren/codesOverige kleuren/codesGeen reden tot afgelasting / afmeldingen

* Hiermee wordt bedoeld dat bijvoorbeeld het weeralarm in een andere regio afgegeven kan zijn, dan waar de wedstrijd wordt georganiseerd.

In geval van op- of afschalen van een weeralarm door de KNMI gedurende de dag, zal de organiserende partij steeds opnieuw bekijken of de genomen beslissing nog toereikend is of dat deze ook moet worden bijgesteld. Mochten zwemmers/verenigingen, door het opschalen van het weeralarm, alsnog besluiten niet deel te nemen aan een wedstrijd dan zullen er in geval van niet opkomen er geen boetes worden opgelegd door de KNZB

De pagina van het KNMI waar voor de eigen regio gekeken kan worden:

https://knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen/utrecht

We stellen het als organisatie wel op prijs als men zich zoveel mogelijk afmeldt, niet individueel bij ons maar via de eigen vereniging. Met name in verband met benodigde officials voor de wedstrijd is afmelding gewenst, zodat we ons kunnen voorbereiden. Zwemmers van ZPC AMERSFOORT kunnen zich afmelden via de ploegleiding, zie de wedstrijdinformatie op de inschrijving in de kalender.