Medailles bij NK kb zwemmen in Tilburg en Thijs van Hofweegen 2x NL kampioen!

De zwemploeg van ZPC AMERSFOORT kwam kort voor de kerst met meerdere NK medailles terug uit Tilburg waarbij werd gestreden om de titel kampioen van Nederland op de korte baan. De ploeg stond onder leiding van Tom Rikhof, geassisteerd door Freek Jurg (coach) en Lucas Lokenberg (teammanager).

De ploeg bestond uit, DaniĆ«l Claasen, Austin Namesnik, Jonna Wieling, Marin Wieling, Sterre Mooieweer, Gaia Sterre Mirotti, Lisanne Hassing, Kasper Leeuw, Koen Lems, Kingue Struijf, Bas Morelissen, Rachelle Visser, Dave Holweg, Jesse van Dijk, Duncan van Haaren (GZC Donk) en – niet op de foto – Elise Hardeman, Joan Kentrop, Ruben Claasen, Wietse Waninge, Thijs van Hofweegen (HPC Para), Simon Boer (HPC Para) en Ben Schwietert (HPC Eindhoven).

Kasper Leeuw was het meest verdienstelijk en behaalde brons en zilver op de 50m en 100m schoolslag en was bovendien super snel in zijn lap met de estafetteploeg die ook zilver behaalde op de 4x 100m wisselslag. Daarbij werd de rug gezwommen door Austin Namesnik, de vlinderslag door Fabian Beimin en de borstcrawl door Kingue Struijf.

Koen Lems ging de strijd aan met Arno Kamminga op de 200m schoolslag en moest buigen in de laatste baantjes voor de Europees Kampioen op deze afstand en genoegen nemen met zilver. Op de 100m schoolslag was er een 4e plek.

Austin Namesnik was op de weg terug en behaalde op alle rugslag afstanden de A-finale. Voor de medailles moet het nog iets harder en daar gaat hij op lang bad weer voor meedoen. Hij werd nu 5e op de 100m rugslag, 7e op de 50m rugslag en 6e op de 200m rugslag.

Sterre Mooiweer had veel last van fysieke pech in de voorbereiding op deze NK en was hiervan nog onvoldoende hersteld om echt potten te breken. Op de 200m rugslag moest de langbad kampioene genoegen nemen met plek 4 en op de 100m rugslag met plek 8. Op de 50m rugslag verrastte ze met brons waarbij ze laat zien dat ze zeker in staat is verder door te breken in de rugslag top van Nederland.

Elise Hardeman werd op 50m vrije slag 8e van Nederland tegen alle (oud-)internationals in een nieuw PR. Op de 200m vrije slag zwom ze in de B-finale naar een nieuw PR van 2:03,69.

Thijs van Hofweegen werd Nederlands Kampioen op de 50m en 100m vrije slag bij de PARA zwemmers en pakte zilver op de 400m vrije slag.

Dave Holweg zwom diverse middenafstanden zeer verdienstelijk en zwom op de 400m wisselslag in de finale op nieuw een PR en werd hiermee 7e.

Kingue Struijf werd 8e op de 100m vrije slag maar lukte het niet om zoals in de ochtend nog wel een tijd onder de 50 seconden te zwemmen. Op de 50m vrije slag was er opnieuw een 8e plek van Nederland. Deze werd ondergesneeuwd door het geweld in de snelste baan waar Kenzo Simons (OC Amsterdam) een nieuw NR en WJR zwom door als eerste Nederlandse man ooit onder de 21 seconden te duiken.

De estafette resultaten waren verder 4e op 4x 200m vrije slag dames, 4e op de 4x 50m vrije slag gemengd, 4e op de 100m vrije slag dames, 4e op de 4x 50m wisselslag gemengd en 7e op de 4x 100m vrije slag heren. Bijna was daar de medaille op de 4x 100m wisselslag dames. Het scorebord gaf heel even een 3e plek aan. Helaas waren de overnames bij zowel de nummer 1 en bij ons niet goed gegaan en volgde twee diskwalificaties. De 200m vrije slag heren moest in verband met ziekte worden teruggetrokken voor de finale.