Heren 1 hengelt Lars Reuten binnen!

Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort heeft zich versterkt met Lars Reuten. De 26-jarige oud-international brouilleerde onlangs met zijn club Widex GZC Donk, waardoor hij op dit moment clubloos is. Reuten trainde de afgelopen weken al mee met de ambitieuze Amersfoortse eersteklasser en dat beviel van beide kanten zo goed dat er een contract werd ondertekend. Omdat er halverwege het seizoen niet mag worden overgestapt, is Reuten pas volgend seizoen speelgerechtigd. Dat weerhield Reuten niet van een vroegtijdige vastlegging: “De plannen in Amersfoort bevallen mij. Ik proef veel ambitie en de faciliteiten zijn uitstekend. Ik twijfel er daarom niet aan dat zij dit seizoen promoveren en terugkeren naar de Eredivisie.”

Reuten heeft veel ervaring met waterpolo op het allerhoogste niveau. Behalve jaren deel uitgemaakt te hebben van het Nederlands team, speelde hij als prof in de Spaanse en Hongaarse competitie. Pieter Klaasse, voorzitter van de Amersfoortse Stichting Topsport, is dan ook in z’n nopjes met zijn komst. “Het feit dat hij nu al besluit om naar Amersfoort te komen, toont veel vertrouwen. Lars is daarom ook de komende maanden al van harte welkom om aan te sluiten bij de selectie. Het mes snijdt op die manier aan twee kanten. Hij blijft in conditie en hij maakt ons beter. Met hem in de gelederen geloven we erin weer een stabiele Eredivisionist te worden.”

ZPC Amersfoort voert op dit moment na negen wedstrijden de eerste klasse aan met het duizelingwekkende doelsaldo van +111.

PS: bij de wedstrijd van Heren 1 op zaterdag 30 november zit Lars als assistent-coach op de bank!