Minioren Clubmeet voorronde 1

Vandaag vond de 1e voorronde van de Minioren Club Meet plaats, dit keer in Veenendaal. Voor de jongste zwemmers (en coaches) is deze wedstrijd altijd weer een super feest. 

De wedstrijd start altijd met een opmars en daar hoort ook een spandoeken wedstrijd bij. Op de dag ervoor hebben de minioren daarvoor twee hele mooie spandoeken gemaakt. De teamspirit zat er daardoor al goed in en alle kinderen hadden er heel veel zin in.

ZPC AMERSFOORT deed ook dit jaar met twee teams mee met in totaal maar liefst 33 (!) minioren. 

Bij de Club Meet zijn alle zwemsters en zwemmers heel belangrijk voor de punten die de einduitslag bepalen. Het is de bedoeling om min mogelijk seconden als ploeg te scoren door netjes volgens de regels en zo hard mogelijk te zwemmen. Liefst zonder dissen natuurlijk. En wat deden onze minioren dat goed! Wat een vechtlust hebben de coaches gezien.

Er werden ondanks het eigenlijk veel te late tijdstip voor deze kinderen op deze zondag heel veel PR’s gezwommen.

Zo veel dat team 1 maar liefst ruim 30 seconden onder de inschrijftijd zwom! Een prachtige score en daarmee zijn we 2e achter VZC (achterstand van 20 seconden) geworden. 

De 3e plaats was voor De Duinkikkers. De coaches zijn trots op dit resultaat. Team 2 is op papier 7e geworden, maar we zijn natuurlijk één ZPC Amersfoort team en de coaches zijn trots op iedereen. Voor veel zwemmers in team 2 was dit namelijk de allereerste wedstrijd met voor sommigen al best wel uitdagende nummers. Dat was echt wel spannend voor ze. Wat hebben ze het goed gedaan en wat een ervaring zijn zij rijker!

Tot slot mochten onze minioren hun coaches nog even heel hard aanmoedigen en dat deden ze. De coach estafette 4×25 wisselslag (Lotte, Larissa, Dennis en Sandra) werd met een mooie 1e plaats voor ZPC AMERSFOORT afgesloten. Goed gedaan coaches!

De 2e ronde wordt op zaterdag 8 februari 2020 gehouden ook in Veenendaal. Dat belooft een hele spannende ronde te worden. 

De komende periode zal er goed geoefend worden op de dingen die weer verder kunnen worden verbeterd.

Dan kan het in ronde 2 alleen nog maar beter gaan. Alle minioren proficiat – en wat zullen jullie lekker slapen.