Zwemmers hoofdklasse versterken top-4 klassering

EINDHOVEN – De tweede competitie ronde in het ‘Pieter van den Hoogenband zwemstadion’ was een ware titanenstrijd. Topploegen De Dolfijn en PSV waren de directe tegenstanders. Opnieuw heeft dit de zwemmers onder leiding van Wouter Arnoldus, Kirsten Namesnik, Ardi Knol en Tom Rikhof een vierde plaats opgeleverd. Opnieuw zijn de verschillen klein in de puntentelling. De competitie krijgt in 2020 een vervolg en dan wordt gejaagd op plek 3.

Vooral voor de dames senioren was het een slopende ronde, desondanks waren er enkele opvallende prestaties met op 200m vrij voor Sterre Mooiweer 2:02,97 en in de estafette 2:04,48 voor Elise Hardeman. Jonna Wieling beheerst alle slagen goed en dat was te zien in de 400m wisselslag – nieuw PR – 5:10,96. Ook haar 1:03,83 op de 100m vlinderslag was solide.

Bij de heren zorgde Fabian Beimin nog voor de snelste 100m vlinderslag van ZPC AMERSFOORT in 55,08 gevolgd door Austin Namesnik in 56,26. De schoolslag sprint ging heel rap en leverde in Eindhoven vijf tijden onder de 28 seconden op. Kasper Leeuw klokte de derde tijd met 27,73 en Wietse Waninge werd vijfde in 27,95. Koen Lems was de sterkste Amersfoorter met 4:28,89 gevolgd door Dave Holweg met 4:39,66 op de 400m wisselslag. Namesnik tikte een fractie later aan teleurstellend 11 seconden langzamer dan het PR van een week eerder in Aken. Lems zwom ook een zeer solide 200m vrije slag in 1:52,78.

Bij de jongere zwemmers werden veel PR’s gezwommen en tijden in de top-10 van de Nederlandse ranglijsten. De volledige uitslag vind je hier.

Het tweede competitieteam moest maar liefst 20 zwemmers missen en moet in het nieuwe jaar alle zeilen bijzetten om een goede klassering in de op 2 na hoogste landelijke competitie mogelijk te maken. De uitslag van die wedstrijd vind je hier.