Opera Swim Classics in Wuppertal

Met een groep van 21 zwemmers werd er in het weekend van 25 t/m 27 oktober voor de 1e keer deelgenomen aan de Opera Swim Classics in Wuppertal, Duitsland.

Aan deze wedstrijden deden 58 verenigingen uit 6 verschillende landen mee. De ZPC-zwemmers hadden er van tevoren veel zin in.

Op vrijdagmiddag werden de 1e afstanden gezwommen.

Tenzing won een zilveren medaille op de 200 m rugslag, en Marcelino won brons op deze afstand.

Op de 50 m rugslag won Marcelino wederom een bronzen medaille.

Op de tweede dag, zaterdag, werden er veel (en grote) PR’s gezwommen. Tenzing won op de 200 m vrije slag een zilveren medaille. Aan het eind van de dag werd er onder luid gejuich nog een estafette gezwommen door Kim, Anders, Raya en Jelle Blankestijn. Zij zwommen de 4×50 m vrije slag.

Op zondag werd er nog een estafette 4 x 50 m wisselslag gezwommen door Alyka, Jelle Opmeer, Nathan en Michelle. De zwemmers en het publiek waren erg enthousiast want voormalig olympisch zwemmer

Anthony Ervin was in deze estafette één van de tegenstanders. ZPC Amersfoort werd volop aangemoedigd.

Aan het eind deze laatste dag werden er door Tenzing en Maaike nog finales 50 vrije slag gezwommen. Maaike leverde een knappe prestatie door een zilveren medaille te winnen op de 50 m vrije slag.

Alle zwemmers hebben weer goed hun best gedaan en mooie pr’s gezwommen. Dank aan de coaches Wouter en Sandra voor het soepel laten verlopen van deze 3 wedstrijddagen en natuurlijk ook aan alle andere trainers en ouders voor hun hulp.