Internationaal succes voor de zwemmers van ZPC AMERSFOORT

AKEN – De zwemploeg heeft met z’n beste jeugd en senioren zwemmers deelgenomen aan de sterke internationale wedstrijd in Aken die dit jaar voor de 50e keer werd georganiseerd. De ploeg stond onder leiding van Ardi Knol en Tom Rikhof. Veelvuldig stonden er zwemmers van ZPC AMERSFOORT in de finale. Het meeste goud was er voor Koen Lems (genomineerd voor Sportman van Amersfoort) die de 200m schoolslag, de 100m schoolslag (1.00,04 – de minuutgrens is in aantocht – ) en de 200m wisselslag won in nieuwe PR’s. Sterre Mooiweer (genomineerd voor Sportvrouw van Amersfoort) haalde uit het snelle bad in Aken zilver op de 400m wisselslag, 200m, 100m en 50m rugslag. Ook zij zette nieuwe PR’s neer waaronder een 100m rugslag ook met bijna een doorbraak in de minuutgrens (1.00,20). Kasper Leeuw was de snelste Amersfoorter met zilver op 50m schoolslag in 27,74 gevolgd door Wietse Waninge in 27,86 en Koen Lems met 27,91. Het schoolslagpodium op de 100m was compleet voor Amersfoort. Naast Lems konden Kasper en Wietse het podium betreden in Aken. Austin Namesnik haalde zilver op de 400m wisselslag in een nieuw PR en brons op de 200m rugslag. Gaia Sterre Mirotti zorgde voor brons op de 800m vrije slag. Brons was er eveneens voor Dave Holweg die op 200m wisselslag ook een PR mocht noteren! De mixed estafette (genomineerd voor Sportploeg van Amersfoort) die traditioneel op de zaterdagavond als slot van de eerste sprintfinales op het programma staat was in een spannende strijd met de Belgische Vlaamse-federatie ploeg ook goud voor ZPC AMERSFOORT. Elise Hardeman kon als slotzwemster de Belgen voorblijven. Zondag was er een extra estafette 4x50m vrije slag voor deze jubileum-editie van het toernooi in Aken. Hier waren de dames van de Dolfijn (beide ex-nationale ploeg) een maatje te groot en was zilver het hoogst haalbare. Een fenomenaal einde bracht ook hier ‘anchor’ Elise Hardeman heel dicht bij de 24-seconden-split. De ploeg kon veel sterke tijden noteren en de grootste PR’s waren er voor ‘benjamin’ Ruben Claasen die op zowel de 200m wisselslag en 200m rugslag ruim 5 seconden van z’n beste tijd af zwom. Het korte baan seizoen gaat in december de finale in, waar de ploeg z’n beste vorm mag gaan tonen, met de NK en NJJK korte baan in respectievelijk Tilburg en Eindhoven.