ZPC Amersfoort veteranen 6e van Nederland

In zwembad Aquarijn in Alphen aan den Rijn werd op zaterdag 15 juni het Nederlands Kampioenschap waterpolo masters (50-plus) gehouden.

Teams van De Robben (meermalen wereldkampioen bij de masters), HZPC Den Haag, ZVL, AZC, ZPC Amersfoort en UZSC streden om de eer van de eerste nationale titel.

ZPC Amersfoort deed mee met een combinatie-team, aangevuld met 2 gastspelers (zie foto). De eerste wedstrijd ging onwennig verloren tegen het sterke HZPC Den Haag. In de tweede poule wedstrijd tegen ZVL uit Leiden werd beter weerstand geboden, maar moesten de Amersfoortse veteranen uiteindelijk toch met 10-6 het onderspit delven. In de gelijk aansluitende wedstrijd om de plaatsen 5/6 kwam ons team aanvankelijk op voorsprong, maar moesten we uiteindelijk genoegen nemen met de 6e en laatste plaats van het toernooi. Er werd helaas met 9-4 verloren.

De Dutch Masters 50+ (UZSC) – in voorbereiding voor een groot Europees toernooi – deden hun naam eer aan en wonnen de nationale titel.

Onze deelname smaakt naar meer. Indien er interesse is binnen de vereniging om vaker aan veteranentoernooien deel te nemen onder de ZPC Amersfoort vlag, graag contact opnemen met Hans Spithoven of Eric Lemmers.