Ook Filip Coric naar Amersfoort

Na Dejan Indjic en Sebastiaan van Mil, is Filip Coric de derde AZC-er die de overstap maakt naar Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort. Ondanks de degradatie uit de Eredivisie lijkt er van kwaliteitsverlies daarom totaal geen sprake in de Keistad.

“Integendeel”, zegt Pieter Klaasse, voorzitter van de Stichting Topsport. “We zijn blij dat we, naast Gianluca Sattolo als coach, een team op de been kunnen brengen dat zelfs in de Eredivisie volwaardig zou kunnen meedraaien. Het plan dat we hebben gepresenteerd aan de selectie heeft ervoor gezorgd dat alle belangrijke spelers hebben aangegeven te blijven. Ons doel is uiteraard directe promotie en wellicht kunnen we voor een stunt zorgen in het KNZB bekertoernooi.”

Coric wordt ook trainer-coach van de jongens in de Eredivisie B-jeugd bij de Amersfoortse club. De 23-jarige Serviër is een ervaren speler die de wetten van het internationale topwaterpolo kent. Op zijn vijftiende maakte hij voor het eerst onderdeel uit van de selectie van Partizan Belgrado, de beste opleidingsclub ter wereld. Hij werd snel een vaste waarde en een van de betere spelers in de Servische competitie. De laatste twee jaar speelde hij voor AZC Moscow waarmee hij landskampioen en bekerwinnaar werd. Dit jaar werd hij derde in het topscorersklassement.