Sebastiaan van Mil terug op oude nest!

Sebastiaan van Mil keert terug naar Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort, de club waar hij tot zijn 20e speelde. De laatste twee jaar kwam de inmiddels 26-jarige midachter uit voor AZC Moscow waarmee hij alle prijzen in Nederland won die er te winnen vielen en een seizoen in de groepsfase van de Champions League speelde. Zijn grootste ontwikkeling maakte hij door bij de Spaanse clubs CN Sabadell en CN Rubi en het Hongaarse Szentes. Daar was hij fulltime waterpoloër en schopte het tot Oranje-international.

Van Mil komt in Amersfoort veel oude bekenden tegen. “Hoewel ZPC Amersfoort helaas gedegradeerd is naar de eerste klasse, vind ik het mooi om terug te keren naar de plek waar het allemaal begon”, zegt Van Mil. “Ik verwacht te kunnen bouwen aan een goed team dat volgend jaar weer terugkeert op het hoogste niveau en ben blij daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen.”

Ook Dejan Indjic maakte onlangs bekend over te stappen van AZC naar ZPC Amersfoort. De selectie van de nieuwe coach Gianluca Sattolo krijgt zo een aardige kwaliteitsimpuls. “De uitglijder naar de eerste klasse moet snel worden weggepoetst, we gaan vol voor het kampioenschap”, aldus Pieter Klaasse, voorzitter van de Stichting Topsport ZPC Amersfoort. “Met de komst van Sebastiaan en Dejan hebben we er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.”