Masters pakken veel medailles op Europese Masters Kampioenschappen in Slovenië!

De Europese Masters Kampioenschappen Waterpolo, Schoonspringen, Wedstrijdzwemmen en Synchroonzwemmen in Slovenië zijn voor de deelnemers van ZPC AMERSFOORT zeer succesvol verlopen. Het EMC 2018 werd van 26 augustus tot en met 9 september gehouden in Slovenië. Zowel het waterpolotoernooi als de zwemwedstrijden werden gehouden in het zwembad in Kranj, het schoonspringen in Jesenice, het synchroonzwemmen in Kanmnik en het openwaterzwemmen in het meer van Bled.

In de eerste week van 26 augustus t/m 31 augustus waren de waterpoloërs en de schoonspringers aan de beurt. In de daaropvolgende week van 2 t/m 9 september de wedstrijdzwemmers en synchroonzwemsters. Deze EMK was er geen deelname van onze masters aan het openwater zwemmen.

Waterpolo
De waterpoloërs uit Nederland speelden gezamenlijk in een team onder HZC De Robben. Vanuit ZPC AMERSFOORT speelden hierin mee Hans Spithoven en onze nieuwe coach van Heren 1 Hans van Zeeland. Het team speelde in de leeftijdscategorie 60+ een sterk toernooi en bereikte ongeslagen de finalewedstrijd tegen NUOTO 2000 NAPOLI uit Italië. Deze wedstrijd werd met 11 tegen 3 gewonnen door HZC De Robben en hiermee werd het goud binnengehaald!

Schoonspringen
Bij het schoonspringen nam van onze vereniging Yadollah Bashtbavi (“Bavi” voor ons allemaal) in de categorie 65-69 jaar deel.
Bavi draaide een super springtoernooi met een goud op de 3 meter plank, goud op de 1 meter plank en nogmaals goud bij het 5 meter torenspringen. Allemaal hele mooie prestaties van Bavi!!

Wedstrijdzwemmen
ZPC AMERSFOORT werd bij het wedstrijdzwemmen vertegenwoordigd door:
Larissa Brak, categorie 30-34 jaar,
Marije Jansen, categorie 30-34 jaar,
Rob van Vliet, categorie 30-34 jaar,
Erwin Buist, categorie 40-44 jaar,
Martijn Giezen, categorie 30-34 jaar,
Lidia van Bon, categorie 45-49 jaar,
Atie Pijtak, categorie 60-64 jaar.

Ook de zwemmers beleefden een super toernooi! Door alle deelnemers werden medailles gewonnen, zowel op individuele nummers als bij de estafettes. Hieronder een overzicht van de gewonnen medailles.

Gouden medailles (4 x)
Atie Pijtak: 50 vrije slag en 100 vrije slag.
Estafette 4 x 50 vrije slag dames met Larissa Brak, Atie Pijtak, Lidia van Bon en Marije Jansen.
Estafette 4 x 50 wisselslag dames met Marije Jansen, Larissa Brak, Lidia van Bon en Atie Pijtak.

Zilveren medailles (5 x)
Larissa Brak: 50 schoolslag, 100 schoolslag en 200 schoolslag.
Atie Pijtak: 200 vrijeslag.
Estafette 4 x 50 vrijeslag gemengd met Erwin Buist, Rob van Vliet, Atie Pijtak en Marije Jansen.

Bronzen medailles (6 x)
Martijn Giezen: 100 rugslag
Erwin Buist: 50 vlinderslag.
Lidia van Bon: 100 vrijeslag.
Atie Pijtak: 400 vrijeslag, 100 rugslag.
Estafette 4 x 50 wisselslag gemengd met Martijn Giezen, Larissa Brak, Erwin Buist en Atie Pijtak.

De resultaten en belevenissen van de zwemmers tijdens het toernooi zijn de lezen op de Facebook pagina van ZPC AMERSFOORT.

Synchroonzwemmen
Gelijktijdig met het zwemtoernooi in Kranj gingen de synchroonzwemsters in Kamnik met hun toernooi van start. Ook hieraan nam een grote delegatie van onze masters synchroonzwemsters deel, bestaande uit:
Desiree Bakker, Hendrika van Deijk, Sabrina IJsenbout, Wendy IJsenbout, Edith Otten, Rima van Paridon, Kimberley van Ravenswaaij, Natasja Verhoef, Jonna Wiersema

Ook bij het synchroonzwemmen behaalden onze masters top resultaten met drie maal een zilveren medaille bij zowel de solo, de duetten en het team.

Zilverenmedailles (3 x)
Solo categorie 60-69 jaar: Edith Otten
Duet categorie 40-49 jaar: Wendy en Sabrina IJsenbout
Team categorie 35-39 jaar: Desiree Bakker, Hendrika van Deijk, Sabrina IJsenbout, Wendy IJsenbout, Rima van Paridon, Kimberley van Ravenswaaij, Natasja Verhoef, Jonna Wiertsema.

De wedstrijden en belevenissen van de synchroonzwemsters zijn te lezen op de Facebook pagina van ZPC AMERFOORT en die van de Synchromasters.

De totale uitslagen van alle onderdelen van het EMK 2018 zijn terug te lezen via de link:
https://emc2018.microplustiming.com/index.php