Bekercompetities 2018-2019

Ook voor teams van ZPC AMERSFOORT staan weer een aantal mogelijkheden open om aan de bekercompetities van de KNZB deel te nemen.
KNZB Beker Heren

Deelname door ploegen die uitkomen in de Eredivisie (12 teams) en de nummers 1 tm 4 van de 1e klasse heren (uitslag na reguliere competitie seizoen 2017-2018).

Heren 1 kan hiervoor inschrijven!

Speelwijze:

  • De 1e ronde (19-10 en 20-10), kwartfinale (17-11 en 18-11) en de halve finales (11-01 en 12-01) worden gespeeld volgens het systeem uit- en thuis wedstrijd.
  • De nummers 1 tot en met 4 in de eindstand van de reguliere competitie 2017-2018 kunnen niet tegen elkaar loten in de 1e ronde. Voor de andere teams geldt een vrije loting.
  • De ploegen uit de 1e klasse die deelnemen aan de KNZB Beker stromen bij uitschakeling in de volgende ronde van de MMC.
ManMeer Cup (MMC) Dames en Heren

Deelname bij de dames staat open voor standaardploegen en reserveteams die uitkomen in de dames reserve divisie, dames 1e en 2e klasse.
(De 8 teams van de overgangsklasse uit het reguliere seizoen 2017-2018 nemen deel aan de KNZB Beker, zie KNZB Beker).
Bij de heren betreft het standaardploegen die uitkomen in de 1e, 2e en 3e klasse heren van de Bondscompetitie.

Dames 1 is niet in de gelegenheid hiervoor in te schrijven!

ManMeer Cup Heren 2 (MMC2)

Deelname staat open voor reserveploegen die uitkomen in de heren reserve divisie, reserve 1e en reserve 2e klasse van de Bondscompetitie.
Alle wedstrijden worden gespeeld volgens het afvalsysteem. Er wordt geloot wie uit of thuis speelt.
Afhankelijk van het aantal inschrijvingen vindt de loting van de 1e ronde zoveel mogelijk regionaal plaats.
Een eventuele tussenronde wordt ook gespeeld volgens het afvalsysteem (1 wedstrijd)
Speeltijden 4 x 7 minuten netto, in de finale 4 x 8 minuten.

Heren 2, 3 en 4 kunnen hiervoor inschrijven.

Invallersbepalingen

Indien je geen jeugdspeler (categorie A, B of C) bent, kun je in 2018/2019 slechts aan 1 bekercompetitie deelnemen (of KNZB Beker of ManMeer Cup).
Een jeugdspeler (categorie A, B of C) die in de KNZB Bekerwedstrijd in de teamopgave van het DWF staat, is alleen speelgerechtigd binnen de KNZB Beker en kan niet deelnemen aan de MMC.
Een jeugdspeler (categorie A, B of C) die in de ManMeer Cup wedstrijd in de teamopgave van het DWF staat, is alleen speelgerechtigd binnen de ManMeer Cup.
Indien zijn/haar team uitgespeeld is binnen de ManMeer Cup, mag de speler wel uitkomen in de KNZB Beker.
Voorbeeld:
Jeugdspeler A van verenging X staat in de teamopgave van het DWF in de MMC met dames 2. Haar team wordt in de 3e ronde uitgeschakeld. Jeugdspeler A mag na deze ronde met dames 1 in de KNZB beker meespelen.
Jeugdspeler B van vereniging Y staat in de teamopgave van het DWF in de KNZB Beker met heren 1 en hij mag gedurende het seizoen niet deelnemen aan de MMC.
Bij deelname van een ongerechtigde speler, wordt het team uit de betreffende bekercompetitie genomen. Het bondsbestuur behoudt zich het recht voor om bij het laten deelnemen van een ongerechtigde speler, de betreffende ploeg deelname aan het volgende bekertoernooi te ontzeggen.