Balans opmaken voor selecties waterpolo!

Nu de overschrijvingstermijn van 1 juli is verstreken heeft Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort de balans opgemaakt voor het nieuwe seizoen.

De staf van onze jeugd, dames en herenselectie is volledig rond en flink uitgebreid t.o.v. eerdere seizoenen. Bij de jeugd (C t/m E) zwaaien Berend van Hamont en Caspar Renkers de scepter en zijn zij verantwoordelijk voor uitvoering van het waterpolobeleidsplan bij alle jeugdafdelingen van ZPC Amersfoort.

ZPC Amersfoort is een van de grootste verenigingen in Nederland met veel jeugd. Aan ons de taak om er voor te zorgen dat over een aantal jaar de selectie bestaat uit meerdere “eigen” spelers die wij zelf opgeleid hebben. Met name de lichtingen van de C en de D zijn veelbelovend, aldus van Hamont. Ook bij de meisjes zien we dit terug volgens Renkers. Veel talentvolle jonge speelster die met een goede begeleiding ver kunnen komen.

Bij de dames en Meisjes B1 staan Alfred van Dorp en David Kers aan het roer. Zij zullen hun enthousiasme en kennis gaan delen met de meisjes B1 en de dames selectie. Aan hen de schone taak om het werk van Alice Lindhout voort te zetten.

Bij de heren zijn, naast de hoofdtrainer / coach Hans van Zeeland, Robbert Willems en Patrick Verhoeff aangesteld als resp. trainer/coach Heren 2 en assistent coach Heren 2. Dit drietal is verantwoordelijk voor de complete herenselectie. Tevens zal Verhoeff de keeperstrainingen gaan verzorgen.

Alle deze afdelingen zullen worden ondersteund door de technisch managers van St. Topsport ZPC Amersfoort Robin Reverda en Lars van der Laan.

Op de valreep heeft ZPC Amersfoort nog enkele zeer talentvolle jonge spelers weten te strikken. Naast Olivier Smits, afkomstig van GZC Donk hebben ook Max van der Werve en Jorren Hanselaar de overstap gemaakt naar Amersfoort. Beiden zijn afkomstig van BZC Brandenburg. Nick van den Heuvel is de laatste versterking voor de herenselectie. Nick is afkomstig van ZV de Meer.
Met het vertrek van een aantal basisspelers is het goed dat we een aantal jonge spelers hebben toegevoegd aan de selectie. De mix van ervaren en jonge spelers is heel goed in balans. We hebben met bijv. Matthijs Lucas en Mark Siewers ruim 35 jaar eredivisie ervaring in het water. Deze ervaring in combinatie met talentvolle jeugdspelers kan wel eens heel verrassend zijn, aldus Hans van Zeeland en Robbert Willems.