Masters scoren goed op het Open NMK op 50 meter baan in Den Haag

Met een totaal van 46 medailles (20 goud, 17 zilver en 9 brons), goed voor een 5e plaaats in het klassement meet 135 clubs,  was de masters zwemploeg van ZPC AMERSFOORT zeer succesvol tijdens het open Nederlands Masters Kampioenschap in Den Haag het afgelopen weekend. Het was een geweldig toernooi, met deelnemers uit heel Nederland en Europa en zoals altijd een fantastische mix van vriendschappelijkheid en sportieve strijd.
Het team van onze vereniging bestaat uit zwemmers en zwemsters van alle leeftijdsklassen tussen 20+ en 70+ en daardoor ook veel estafettes kunnen worden gevormd.
Hieronder een paar van de vele hoogtepunten van dit NMK.
Individueel waren er veel successen in de vorm van persoonlijke records, soms snelste tijden ooit en soms snelste tijd in de huidige leeftijdsklasse. Loekie van Huissteden (70+) was goed op dreef op de rugslag met 2x goud en tijden die de snelste waren van de afgelopen 5 jaar! Larissa Brak (30+) verbeterde 4x een Nederlands Master Record op de schoolslag: op de 100, 200 en op 50m zelfs twee keer, de eerste als tussentijd bij de 100.
Liddia van Bon (45+) was in de wolken met haar zwaarbevochten goud op de 200m vlinderslag en zij leverde samen met Marije Jansen, Larissa Brak en Atie Pijtak haar aandeel in de NMR’s op de estafettes 4x100m vrije slag en 4x 100 m wisselslag (160+). De wisselslagtijd van 4.52.88 was zelfs goed voor een Europees Master Record! Vooraf was er gedacht dat er een kleine kans was om dit te verbeteren, de inschrijftijd lag een paar tienden van een seconde boven het record. Tijdens de race bleef het superspannend en bij het aantikken wees het scorebord aan  dat de marge 0,06 seconde was in het voordeel van onze dames!
De heren estafettes 120+ vochten spannende duels uit met een Franse club, wat resulteerde in twee zilveren plaatsen. Martijn Giezen, Martijn Bartels, Erwin Buist en Jeroen Zelsman. De gemengde estafette 160+ wist op de 4x 50 wisselslag ook nog een NMR te verbeteren en was daarmee zelfs sneller dan de 120+ ploeg van Albion d’elft. En tot slot was er verrassend goud voor de dames Petra Castelijn, Machteld Stilting, Talje Dijkuis en Loekie van Huissteden op de 4x 50 vrij, een klasse prestatie!

Het was een super gezellig weekend en de masters kijken al weer uit naar de komende trainingen voor de Europese Kampioenschappen in september in Kranj, Slovenie.