Zwem4daagse van start!

Maandag 30 april om 17.30 uur ging in Amerena de Amersfoortse Zwem4daagse van start. Na 10 jaar afwezigheid was de opening van Amerena een aanleiding om dit evenement weer nieuw leven in te blazen. Met een grote groep vrijwilligers geeft ZPC AMERSFOORT veel Amerfoorters de kans om 5 dagen lang baantjes te zwemmen in het nieuwe bad in een feestelijke ambiance.

De officiële opening van de Zwem4daagse werd verricht door wethouder Tigelaar.

Na een kort welkomstwoord gaf hij het startsein voor zwemmer Wout Dekker, die als eerste van het startblok mocht. Wout zwemt in Amerena zijn 19e Zwem4daagse.

Daarna mochten de overige 334 deelnemers, die stonden te trappelen van ongeduld, ook van start.  Het was dus even dringen, maar na een half uur kon iedereen rustig zijn baantjes zwemmen. Ook onze voorzitter Wim Oosterboer dook er nog in.

Achter de brug konden kinderen gaan spelen of deelnemen aan een van de clinics die dagelijks georganiseerd worden.

Tenslotte waren er ook nog leuke prijzen te winnen in de gratis loterij en de kleurwedstrijd. Prijzen zijn beschikbaar gesteld door sponsoren Daka, Geeresteingroep, Intertoys Emiclaer, Amerena, ZPC AMERSFOORT, KNZB en de hoofdprijs, een fiets, door XS Architecten en Bike shop.

Als het lukt om elk jaar weer de nodige vrijwilligers bij elkaar te krijgen, wordt een traditie in Amersfoort in ere hersteld. De aanwezige deelnemers lijken daar wel zin in te hebben.

Nog een paar sfeerfoto’s: