Para-zwemmen straks ook in Amerena

Deze maand is in het Sportfondsenbad in Amersfoort de gebruiksovereenkomst voor zwemwater voor de nationale selectie para-zwemmen getekend. Hiermee verbindt de zwemploeg zich voor de komende jaren weer aan Amersfoort.

”We zijn heel blij met de voortzetting van onze samenwerking”, aldus André Cats, technisch directeur van de KNZB. ”We voelen ons helemaal thuis in Amersfoort en hebben een heel fijne samenwerking met het badpersoneel. Zo was er in de aanloop naar de Paralympische Spelen in Rio over de gehele breedte van het bad een doek met een succeswens opgehangen. We voelen ons er zeer gewaardeerd.”

Vijf jaar geleden is de samenwerking ook al bekrachtigd. ”De samenwerking heeft ons ook sportief gezien zeker geen windeieren gelegd”, vervolgt Cats. ”Op de Paralympische Spelen in Londen wonnen we dertien medailles, in Rio zelfs 21. Een derde van het totaal aantal medailles voor Nederland. We verheugen ons er op om het zwemprogramma in Amersfoort verder door te ontwikkelen.’’

Bij de ondertekening waren aanwezig Marius van Zeijts (voorzitter), Jan Kossen (algemeen directeur) en André Cats (technisch directeur) van de KNZB, Sander Nijhuis (hoofdcoach / trainer para-zwemmen), Marjon van Vilsteren-van Oostveen (directeur) van SRO en Johan Bellaar, Anita Speksnijder, Bart Dekker en Eric Spithoven (Operationeel team) van Amerena.

De trainingen zijn nu nog even in het Sportfondsenbad Amersfoort. Vanaf 16 april gaat de nationale selectie trainen in Amerena, het nieuwe zwem- en sportcomplex van Amersfoort.

Bron: KNZB