Sandro Sukno beste speler 2017 !

Sandro Sukno is gekozen tot de beste waterpolospeler van het jaar, door top coaches en door waterpolo journalisten.

De website “Total water polo” (total-waterpolo.com) organiseerde deze stemming waar 13 succesvolle coaches en acht gerenommeerde  (waterpolo-)websites aan deelnamen.

Alle experts en websites benoemden hun Top 5 spelers (1e plaats – 5 punten, 2e – 4 punten…).

Total Seven (click to enlarge)

Sukno, de beste speler van het nationale team van Kroatië (en van Pro Reggo) dat bij de Wereldkampioenschappen 2017 in Boedapest goud won, verdiende 83 punten. Op de 2e plaats de geweldige Servische waterpolospeler Andrija Prlainovic. Daarna kwamen Viktor Nagy (Hongarije), Marton Vamos (Hongarije) enz.…

Hiernaast het (sterkste) Wereld-zevental!

Toch nieuwe spelregels?

Dezer dagen zal, op uitnodiging van de FINA, in Barcelona een conferentie over de toekomst van het (internationale) waterpolo gehouden worden.

Naast mensen als Gianni Lonzi, Marco Birri (directeur Waterpolo van de LEN) zullen diverse top-coaches aanwezig zijn.

De FINA wil mogelijke overeenstemming over hervorming van het waterpolo in de naaste toekomst en voor de Olympische Spelen van 2020 proberen te vinden.

De volgende stap zal zijn om een overzichtelijke lijst van mogelijke aanpassingen in brede kring te bespreken. Tenslotte zal er op het FINA Congres van 2018 gestemd moeten worden over de experimentele regels. Bij groen licht zullen die regels de volgende twee jaar van kracht zijn, inclusief bij de OS 2020!