ZPC AMERSFOORT heeft beste miniorenteam van de regio!

Afgelopen zaterdag vond de voorronde van de Minioren Club Meet plaats, dit keer in Soest. Voor de jongste zwemmers (en coaches) is deze wedstrijd altijd weer een feestje. De wedstrijd start altijd met een opmars en daar hoort ook een yell- en spandoeken wedstrijd bij. Dit keer hadden onze minioren allemaal hun eigen schild gemaakt. Als stoere ridders gingen ze de strijd aan. En ook dit jaar deed ZPC AMERSFOORT zelfs met twee teams mee. Bij de Club Meet is iedereen belangrijk voor de punten die de einduitslag bepalen. Het is de bedoeling om min mogelijk seconden als ploeg te scoren door netjes volgens de regels en zo hard mogelijk te zwemmen. En wat deden onze minioren dat goed!

Ook dit jaar werd er ruim onder de 1700 punten gezwommen en werden de andere ploegen in Utrecht op achterstand gezet: 1660,36 punten!! Een prachtige score en daarom mocht de beker weer mee naar Amersfoort.

Per Regio gaan de twee beste ploegen naar de finale, de Nationale Arena Club Meet. Dit lijstje wordt aangevuld met zes tijdsnelsten. Het was spannend of de behaalde score genoeg voor een finaleplaats zou zijn. Zondagavond bleek dat onze ploeg binnen de Regio Mid West zelfs de beste was. We bleven de nr. 2. ZV De Zaan met 9 secondes voor. Van alle ploegen die meededen, zijn onze minioren zelfs 7e geworden. Kortom, ZPC AMERSFOORT mag meedoen aan de finale die op 7 april in Den Haag gehouden wordt. Een super resultaat! De komende periode zal er goed geoefend worden op de dingen die nu nog niet 100% perfect gingen. Dan kan het in de finale alleen nog maar beter gaan.