Jon Urbanchek (USA) verzorgt training voor wedstrijdzwemmers ZPC AMERSFOORT

Op donderdag 16 november a.s. zal in het oude Sportfondsenbad een bijzondere zwemtraining plaatsvinden bij ZPC AMERSFOORT. Vele historie is al geschreven, met recent nog het verbreken van een bijna 30 jaar oud Nederlands record. Hoofdtrainers Tom Rikhof en Kirsten Namesnik-Silvester geven donderdag voor twee uur hun selecties in handen van de legendarische zwemcoach Jon Urbanchek (USA). Jon is in Nederland voor een lezing bij de Nederlandse Vereniging voor Zwemsport Trainers (NVVZT) op zaterdag en zal hier voor op donderdag ZPC AMERSFOORT bezoeken.

Jon heeft zwemmers ontwikkeld naar Olympische medaillewinnaars, wereldkampioenen en wereld recordhouders in zijn loopbaan als coach. Hij is hiervoor op 9 november onderscheiden in Laussane door het IOC met de IOC Coaches Lifetime Achievement Award. Meer dan 40 zwemmers uit zijn programma hebben deelgenomen aan zes Olympische Spelen tussen Barcelona 1992 en Londen 2012 met meer dan 20 Olympische medailles als resultaat. Hij is door zijn sporters altijd geprezen om z’n significante bijdrage in de persoonlijke ontwikkeling van de sporters die verder rijkt dan het zwembad. Nog niet eerder heeft hij in Nederland een training verzorgd en ZPC AMERSFOORT is dan ook bijzonder trots dat Jon de tijd neemt om de zwemmers van hem te laten leren en ze te inspireren.

De training is besloten en de zwemmers van de selecties die het betreft zijn hier voor uitgenodigd.