Waterpolotraining in de herfstvakantie

Wil je ook in de vakantie lekker bezig zijn met je favoriete sport waterpolo?

Geef je dan op voor een SportGROWtalent Trainingsdag!

 

Eerste watertraining

Tijdens de eerste training gaan we gebruik maken van de OEFEN- LEERMETHODE. De aandacht zal gericht zijn op de uitvoering van een aantal basisvaardigheden (bewegingen).

We gaan stap voor stap onderdelen en aandachtspunten aangeven en benoemen waaraan een basisvaardigheid (beweging) moet voldoen.

De volgende basisvaardigheden ga je bewust leren: springen (in alle richtingen), blokken (in alle richtingen), pressing in de ballijn, midvoor/midachter, plaatsen en schieten.

Tweede watertraining

Tijdens de tweede watertraining  gaan we spelgericht trainen: de SPEEL- LEERMETHODE. In deze training ga je het spel leren door te spelen. Je maakt kennis met een aantal spelvormen waarbij telkens hetzelfde spelidee centraal staat. Het spelidee is bij het waterpolospel eenvoudig. Als je de bal hebt, probeer je SAMEN te scoren en als je de bal niet hebt, probeer je de bal weer SAMEN te veroveren.

In deze training kom je steeds voor keuzes te staan om de situatie zelf op te lossen. Uiteraard komen de technieken uit de eerste watertraining in deze training spelenderwijs terug.

Zaaltraining

De zaaltraining zal ondersteunend zijn aan beide watertrainingen. Om tijdens het spel redelijk uit de voeten te kunnen, moeten spelers qua motoriek aan eisen voldoen die in het waterpolo gesteld worden.

Er zal aandacht zijn voor wendbaarheid, lenigheid, houding en balans, kracht en snelheid. Veel oefeningen zullen met de waterpolobal uitgevoerd worden.

 

Wanneer, hoe laat en voor wie?

Dinsdag 17 oktober 2017

E/D/C-jeugd

10.30 – 12.30 uur  : warming-up, watertraining 1

12.30 – 13.00 uur  : lunchpauze

13.00 – 14.00 uur  : zaaltraining

14.15 – 15.15 uur  : watertraining 2

 

Dinsdag 24 oktober 2017

E/D/C-jeugd

10.30 – 12.30 uur  : warming-up, watertraining 1

12.30 – 13.00 uur  : lunchpauze

13.00 – 14.00 uur  : zaaltraining

14.15 – 15.15 uur  : watertraining 2

Per trainingsdag is er plaats voor maximaal 40 deelnemers (keepers + spelers).

 

Kosten deelname

Deelname aan een Trainingsdag kost € 40,00 per persoon.

Het inschrijfgeld dient gelijk bij inschrijving te worden overgemaakt naar banknummer NL73 INGB 0006 3742 25 t.n.v. Sportgrowtalent, De Bilt.

Vermeld bij de betaling je naam + geboortedatum!

Plaats

Deze SportGROWtalent Trainingsdagen vinden plaats in het KNZB Zwembad op het KNVB Sportcentrum, Woudenbergseweg 56-58 te Zeist.

 

Inschrijven

Je kunt je aanmelden voor een Trainingsdag d.m.v. het invullen van een inschrijfformulier. Dit formulier kun je vinden op onze website:

www.sportgrowtalent.nl onder Activiteiten vakanties/Herfstvakantie.

Inschrijven kan tot en met zaterdag 14 oktober 2017.

Wees er snel bij, want vol = vol!