Heren 1 in Europa! Deze week!

De wedstrijden zijn actueel te volgen via Microplustiming!

Schoonderbeek Bouw ZPC AMERSFOORT Heren 1 in Europa!

Na vorige seizoen een mooie derde plek in de Eredivisie heeft Schoonderbeek Bouw ZPC AMERSFOORT Heren 1 een plek verdiend in de poulefase van de Euro Cup. De loting heeft bepaald dat ZPC AMERSFOORT naar Italië afreist om daar zichzelf te gaan meten met andere topploegen uit Europa. Maar wat zijn nou de kansen voor de Amersfoorters?

Allereerst is het goed te realiseren dat de 6 tegenstanders, afkomstig uit Frankrijk (2x), Duitsland, Italië, Kroatië en Hongarije, allemaal full profteams zijn waar waterpolo hun werk en leven is. Deze landen zijn internationaal toplanden die buiten Frankrijk om altijd in de top 6 van de wereld spelen. Daarnaast wordt de poulefase afgewerkt in 4 dagen tijd, wat betekent voor de mannen van Barry Wittenbernds, dat elke dag 1 topwedstrijd en soms zelfs 2 topwedstrijden per dag, 1 in de ochtend en 1 in de avond. Een hele opgave maar juist dit toernooi en deze wedstrijden zijn naast een beloning voor een mooi seizoen afgelopen jaar ook een prachtige uitdaging om jezelf te meten met topwaterpolo. Elke speler van Schoonderbeek Bouw ZPC AMERSFOORT heeft naast waterpolo nog een baan of studie. Er wordt in de avonden getraind er wordt veel gevraagd van waterpolospelers als het gaat om maatschappelijk carrière en sport te combineren. Maar iedereen doet dit met liefde omdat iedereen bezeten is van onze mooie sport. In Italië zijn er tegen de Italianen, Kroaten en Hongaren normaliter geen kansen om te winnen, deze teams spelen al in de absolute wereldtop ter vergelijking met Real Madrid en Barcelona van het voetbal. Maar het is natuurlijk fantastisch om tegen dit soort spelers te mogen spelen en te ervaren wat de absolute top is.

De andere teams zijn ook goed maar hiertegen zouden we door onze ‘Hollandse’ manier van spelen wel meer weerstand kunnen bieden en wellicht ook punten tegen pakken. Wij zijn minder fysiek dan de andere waterpoloploegen maar we kunnen wel door bewegelijk spel en net andere manier van tactiek toch zeker meedoen. Voor de heren van Amersfoort is dit toernooi een enorme ervaring en leermoment om als spelers maar ook als team verder te ontwikkelen. Het vraagt veel van elke speler om elke wedstrijd met volle concentratie van zijn eigen spel, maar ook van het teamspel, om deze wedstrijden te spelen. Dit wordt uiteindelijk ook in de Nederlandse competitie gevraagd, zeker wanneer de play offs weer van start gaan en er in een kort tijdsbestek ook veel wedstrijden worden gespeeld. De deelname aan deze Euro Cup is dan ook naast een prachtige ervaring en goede ontwikkeling voor spelers en team, vooral ook een investering in de verdere toekomst van het Amersfoortse waterpolo. We gaan alles omtrent de Europa Cup in Italië via social media en de website publiceren om iedereen op de hoogte te houden van dit toernooi.

Via:

www.zpc-amersfoort.nl

Facebook ZPC AMERSFOORT

Programma

Voor programma enz. zie Euro Cup 2017.