Heren 12; “Wij gaan door …”

Afgelopen woensdag 23 augustus was het eindelijk zo ver, na maanden van wachten stonden de eerste acht spelers van Heren 12 in het sportfondsenbad aan de waterkant. Nog geen team, niet anders dan een lijst namen. Dertien namen wel te verstaan, het uiteindelijke resultaat van een oproep vorig jaar. Een nieuw heren-team. Allemaal (bijna) onervaren. De meeste teamleden  van Heren 12 kennen het spelletje van hun kinderen, anderen zijn in de enthousiasme van buurman of vriend over de streep gehaald.

Daar staan we dan op 23 augustus, half tien… eerst maar even aan elkaar voorstellen. Dan komt al gauw de vraag uit de groep; “wat nu?”

In het zwembad stromen de andere heren teams binnen. Mannen in gelijke zwembroeken. Tja, wij niet, de één heeft een zwembroek met pijpjes en een ander een zwemshorts. Deze andere teams springen in het water en beginnen baantjes te zwemen… Ehh.. wij dus ook. Nadat we de lijnen uit het water hebben gehaald, beginnen we maar met een paar baantjes borstcrawl. Voor de één gaat dit makkelijker af, dan voor de ander, maar we halen allemaal de overkant. Longen uit de lijf, niemand wil voor de ander onderdoen. Na enkele baantjes borstcrawl volgen schoolslag, rugcrawl, waterpolocrawl en “benen om en om”. Eerlijk is eerlijk, sommigen smokkelden en konden staan in het ondiepe deel van het 50-meter bad. Na 30 minuten zijn de eersten bekaf, echter hebben we nog een half uur te gaan.

Sommigen beginnen al te klagen over kramp, anderen houden zich groot (denk ik).

Tweede half uur maar iets met de bal doen. Eerst maar overgooien en de bal met één hand vangen, daarna schieten op het doel en zwemmen met de bal. Het lijkt al heel wat. 😉

Om het goed af te sluiten maar even een partijtje, vier tegen vier. Het lijkt waarschijnlijk helemaal niets. Maar lol hebben we wel.

We komen tot de conclusie dat we meer begeleiding nodig hebben. Iemand die aanwijzingen geeft en een trainingsschema. Dit zal worden geregeld en eerste stappen zijn gezet.

 

Conclusie is dat iedereen er veel plezier in had, en een App-groep was daags daarna zo aangemaakt.

 

Eén ding is wel zeker. Wij gaan door…