Junioren en jeugd zwemmers beleven TOP NJJK!

Van 15 juni tot en met 18 juni werd het NJJK in Eindhoven gehouden. ZPC Amersfoort kwam met maar liefst 28 zwemmers aan de start. Hier een kort overzicht van de resultaten per dag.

Donderdag:
Het NJJK begon donderdag met een van de zwaardere afstanden, 400 Vrijeslag. Er kwamen maar liefst zes ZPC Amersfoorters aan de start op deze afstand. Het resulteerde in een dik PR voor Ymke Dragstra en een mooie 5de plaats. Vervolgens was er een erg geliefde afstand onder Amersfoorters, de 100 vlinderslag. Dit is ook terug te zien in de prachtige resultaten. Een 2de plek voor Ster van ’t Landt bij de junioren 2 (1.03.63), een 3de plek voor Kirill Hrabcuns,, junioren 3 (1.01,44) en na een spannende strijd een eerste plek voor Austin Namesnik bij de junioren 4, hij zwom een tijd van 58.20 nipt zeven honderdsten voor Luc Kroon die 2de werd. Verder werd er nog 200 rugcrawl gezwommen, hier behaalde Jetske Moot een prachtige 1ste plaats in een persoonlijk record van maar liefst drie secondes. Eind van de eerste dag was er nog de bij de heren 100 rugcrawl en 200 schoolslag gezwommen en bij de dames 50 vrije slag. Hierbij waren prachtige hoogtepunten. Austin Namesnik die een limieten voor EYOF zwom op de 100 meter rugslag in een verbluffende tijd van 58.26, het limiet voor de EYOF was 59.10 dus hier heeft hij dik aan voldaan. Ook waren er Caspar en Angus Corbeau die beide een eerste plek behaalde op de 200 meter schoolslag, Caspar deed dit ook nog eens in een Nederlands Record. Tot slot werden er aan het eind van de dag nog estafettes bij de heren en bij de dames gezwommen, de 4×100 meter wisselslag. Hierbij kwamen we aan de start met 6 teams! 2 meidenteam en vier teams bij de jongens. Dit resulteerde in een 1ste plek en een Nederlands record voor de jongens junioren ( Austin Namesnik, Ster van ’t Land, Caspar Corbeau en Daniël Claassen) en een 3de plek voor het tweede jongens junioren team (Mart Niehoff, Kirill Hrabcuns, Rijk Dragstra en Bas Morelissen. Ook alle andere team hadden erg mooie resultaten. Kortom een prachtige eerste dag van het NJJK 2017.

Vrijdag:
Dag twee van het NJJK begon met het koningsnummer, de 100 vrijeslag. Op deze afstand kwamen veertien jongens en vijf meiden aan de start. Hier een kleine samenvatting van de resultaten. Er waren een heel aantal jongens junioren 4 met mooie resultaten: Een 2de plek voor Caspar Corbeau (52.40), een 3de plek voor Austin Namesnik (54.23) en een gedeeld 4de plek voor Daniël Claassen (54.91) en Bas Morelissen (54.91). Ook was er een 7de plek voor Mart Niehoff (55.18) en een 22e plek voor Rijk Dragstra (56.86). Bij de paralympische jongens haalde Sam Janmaat een mooie 2e plek in een tijd van 59.49. Ook was een finaleplek voor Elise Hardeman bij de jeugd (59.42).
Vervolgens werd er 200 wissel en 50 rugcrawl, 50 schoolslag en 200 vlinderslag gezwommen, dit resulteerde bij de 200 wissel en 200 vlinder in een finaleplek voor Jesse van Dijk, in de finale 200 vlinderslag zwom Jesse een prachtig pr (2.08.79), hiermee behaalde hij een hele mooie 3e plaats. De 200 meter vlinderslag werd ook gezwommen door Tom Blankenstijn, Daniël Rykov en Bas Morelissen. Op de 50m rugcrawl was er een finaleplaats voor Storm Willemsen, zij wist in deze finale haar persoonlijk record te verbeteren die zij in de series had gezwommen. Daarnaast was een finaleplek voor Milan ten Broek op de 50m schoolslag.
De 50 meter rugcrawl leverde een 2de plek op voor Jetske Moot, op de 200 wisselslag en de 50 schooslag was er een 1ste plek voor Caspar Corbeau, bij de junioren 4, en er was een 3de plek voor Angus Corbeau op de 200 wissel, bij de junioren 2.
Tot slot waren er aan het eind van de dag weer estafettes. Dit maal alleen voor de jongens, zij zwommen de 4x200m vrijeslag. Hierbij werd het eerste juniorenteam dik eerste en werd het tweede juniorenteam 9de. Het jeugdteam behaalde een 4de plek.
Verder zijn er natuurlijk nog veel meer mooie races gezwommen met andere mooie resultaten, waaronder een hele boel persoonlijke records.

Zaterdag:
De mooie resultaten van donderdag en vrijdag, hebben de zwemmers van ZPC Amersfoort mooi weten vast te houden op zaterdag. De ochtend begon met de 100 rugcrawl meisjes. Hier wist Nicolien Corbeau een mooie 4de (1.15.96) plek te bemachtigen bij de junioren 1 en Jetske Moot werd 2de bij de junioren 2 met een prachtige tijd van 1.08.95. vervolgens 100m schoolslag heren. Bij de jeugd gezwommen door, Milan ten Broek, Tyrese Wilson en Jesse van Dijk. Jesse stond gedeeld 10de na de series dus was hij genoodzaakt een swim-off te zwemmen. In deze swim-off liet Jesse iedereen versteld staan en zwom hij een tijd van 1.05.99 (dat is 3 sec pr ten opzichte van zijn tijd in de series). Hiermee mocht hij de finale in. Verder was er op de 100m schoolslag nog een 1ste plek voor Caspar Corbeau in een kampioenschapsrecord voor junioren 4, 1.04.76.
Ymke Dragstra zwom de 200m vlinderslag, en Tyrese Wilson en Jesse van Dijk de 50 vrijeslag. Helaas geen persoonlijke records maar wel mooie races. Op de 50m rugcrawl waren ook mooie resultaten, een 1ste plek voor Sam Janmaat, bij de paralympische klasse, in een tijd van 31.30, in het overal klassement werd hij hiermee 18de . Bij de jongens junioren 4 haalde Austin Namesnik een 1ste plek in een tijd van 27.52, hiermee was hij meer dan een halve seconde voor op de nummer 2. Mart Niehoff werd 5de in een mooie tijd van 29.09 en Bas Morelissen werd 12de in een tijd van 30.36.
‘s Middags was er nog de 50m vrijeslag bij de jongens. Anders van Norden zwom hier bij de junioren een mooi pr van 29.92 en ging hiermee voor het eerst onder de 30 seconden grens, hiermee behaalde hij een 31ste plek. Jongens junioren 4 weer een aantal medailles, Caspar Corbeau 1e (23.87), Austin Namesnik werd net 2e na een strijd tegen zijn concurrent Luc Kroon die uiteindelijk 3e werd. Daniël Claassen werd 4e en ook Mart Niehoff en Bas Morellissen wisten een top-10 plek te bemachtigen.
Vandaag waren er alleen estafettes voor de meisjes. Het junioren meidenteam (Lieke Nijmeijer, Nienke Snel, Jetske Moot en Joëlla Bruijns) werd knap 8e. Het jeugdteam bestaande uit, Elise Hardeman, Sterre Veersma, Ymke Dragstra en Storm Willemsn, werd 3e in een dik persoonlijk record.

Zondag:
De allerlaatste dag van dit prachtige toernooi alweer. Deze dag begon met de 400m wisselslag. Hierop kwamen vier jongens aan de start. Tom Blankestijn, Daniël Rykov, Rijk Heere en Angus Corbeau. Corbeau wist, bij de junioren 2, in een prachtige tijd van 4.59.57 een eerste plek te behalen.
Vervolgens de 200m vrijeslag. Hierbij wisten Sterre Veersma en Elise Hardeman beide een finaleplek te bemachtigen bij de jeugd 1 en 2. In de finale later op de dag zwom Elise een tijd van 2.09.66, hiermee zwom zij 2 seconden af van haar tijd in de series en werd zij 6e. Sterre haalde een mooie 10e plek. Bij de jongens was een 1ste plek voor Caspar Corbeau in 1.57.72, bij de jongens junioren 4 verder waren er heel veel mooie persoonlijke records en top 10 plekken.
Bij de jongens 200 rugcrawl, junioren 4, was er een zilveren medaille op voor Austin Namesnik hij zwom een tijd van 2.09.40. Bij de jongens 50m vlinderslag was een 3de plaats voor Jesse van Dijk, na een spannende finale bij de jeugd 1 en 2. Eveneens was er een medaille voor Austin Namesnik op deze afstand, bij de junioren 4. Hij werd 1ste in een tijd van 26.19.
Als afsluiter van het NJJK lange baan 2017 waren er de estafettes 4x100m vrijeslag bij de dames en de heren. De meisjes junioren werden 6de. De meisjes Jeugd (Sterre Veersma, Ymke Dragstra, Storm Willemsen en Elise Hardeman) werden net 4e. Verder waren er bij de jongens twee juniorenteams en twee jeugdteams. Het eerste juniorenteam bestaande uit: Caspar Corbeau, Austin Namesnik, Bas Morelissen en Daniël Claasen ,werd 1ste in een Nederlands Record, 3.35.10. Het twee juniorenteam werd 13de. Het eerste jeugdteam (Jesse van Dijk, Mart Niehoff, Tyrese Wilson en Stijn van Aken) werd 2de. Het tweede jeugdteam werd 10de.

Verslag: Elise Hardeman
Foto’s: Kirsten en diverse ouders