Minioren 3e in Nationale Clubmeet

‘Als je draken van verslaan, zoals St. Joris heeft gedaan
Ben je niet te remmen, moet je wel bij ZPC AMERSFOORT zwemmen’
Dit stond op het spandoek van de minioren bij de Nationale Minioren Clubmeet.
En ja, ook de minioren bleken tot verrassingen in staat.

Trainer Serge had van tevoren uitgerekend dat we op basis van de inschrijving tussen de 8e en 11e plaats konden eindigen, maar met minioren weet je het maar nooit…

Na de opmars met de ridderhelmen en het olv trainster Melanie gemaakte spandoek op begint de wedstrijd met de schoolslagestafette. De meisjes met Merel, Benthe en Sophie verrasten iedereen: na een overtuigende winst in de 1e serie bleek het zelfs de tweede tijd van het totaal. Bij de jongens viel de pas achtjarige Felbe op het laatste moment koelbloedig in voor een teamgenootje en samen met Pepijn en Koen zwommen ze vanuit de buitenbaan ver naar voren. Ditzelfde drietal liet later op de rugslagestafette zien dan ze tot meer verrassingen en goede tijden in staan waren. Voor die estafettes zorgen Iris, Sanne, Felbe en Mads voor mooie tijden op de 50 vrij bij de jongste minioren. Verrassen Kim, Carmen en Marijn voor dikke pr’s en pakt Tenzing veel punten op de 100 vrij voor de middelste leeftijdsgroep. Waarna Anouk, Pippa, Hiddes en Stijn met dikke persoonlijke records veel punten halen bij de oudste minioren. Als dan ook de meisjesrugslagestafette met Iris, Benthe en Pippa een mooie 2e plaats haalt is er sprake voor een heel mooie eerste helft. Bij de tussenstand wordt ZPC AMERSFOORT als nummer 3 genoemd, dat komt als een verrassing.

De wisselslag is dan aan de beurt. Merel, Sanne, Tycho en Mads kunnen deze moeilijke afstand bij de jongste minioren al aan en doen dat prima. Voor Anouschka en Carmen is het een mooie uitdaging die ze prima oppakken bij de middelste minioren. Pepijn en Tenzing weten bij de jongens wel raad met deze afstand en zwemmen vooraan mee.

Bij de laatste tussenstand staat ZPC AMERSFOORT 8e als de vlinderslagestafette aan de beurt is. Zowel bij de meisjes met Sanne, Benthe en Sophie als de jongens met Mads, Tenzing en Stijn blijken dit weer hele sterke teams met een 5e en 2e plaats. Tussenstand na de estafettes wordt weer opgeroepen… we staan 4e. De oudste minioren moeten dan nog 100 wissel zwemmen. Bij de meisjes zijn dat Sophie en Pippa. Het dak gaat eraf als Pippa als 1e aantikt we en stijgen naar nummer 3. Hiddes en Stijn moeten dan nog bij de jongens. Hiddes zwemt een mooie tijd en dan is het wachten op Stijn. Aangemoedigd door iedereen kan hij ook weer boven zichtzelf uitstijgen met een mooi pr en hoge klassering zorgde hij ervoor dat we 3e bleven…

Toen kwam de 6×25 m teams nog in actie waarin ook Elvira en Shanna zwommen zodat we twee teams konden opstellen. Dit bleek een spetterende afsluiting waarin ook weer supersnel werd gezwommen.
Daarna natuurlijk feest als we inderdaad echt derde van Nederland blijken te zijn en op het podium een grote beker in ontvangst mogen nemen. Een mooie nieuwe generatie zwemmers, die een geweldige ervaring heeft opgedaan met hun trotse trainers Serge, Henriette, Sandra, Melanie en Lidia