Meisjes B in Eredivisie!

Nadat het eerste vrouwenteam van ons zich 4 jaar geleden moest terugtrekken uit de toenmalige Hoofdklasse werd het team verbannen om minimaal drie jaar in de Regio-competitie te verblijven. Die ‘straftijd’ is nu voorbij, het team is gepromoveerd naar de Bondscompetitie. Nu is het zaak om de voortgaande lijn vast te houden. Daarom is het van groot belang dat het team Meisjes B komend seizoen mag uitkomen in de landelijke Eredivisie voor Meisjes B (onder 17 jaar).

Dit is mede te danken aan de komst van een vijftal speelsters die in of nabij het Nederlands Jong Oranjeteam opgenomen zijn. Het Betreft hier Kila van de Veen, Emma Batenburg, Zizi Zweers, Daantje van Essen en Tikal Braspenning.

De komst van deze jonge meiden heeft veel te maken met de ster trainster-coach Alice Lindhout.

Deze Eredivisie competitie voor Jeugdteams wordt verspeeld op zondagen. Het team Jongens B van ZPC AMERSFOORT speelt (als combinatieteam met Brandenburg) eveneens in de Eredivisie, voor Jongens B. Dat betekent dat er een flink aantal zondagmiddagen met hoogstaand jeugdwaterpolo in Amersfoort te bewonderen zal zijn. Getracht wordt beide teams vaak op de zelfde dag thuis te laten spelen.