Marius van Zeijts voorzitter KNZB !

Bericht van de KNZB-website

zaterdag 22 april 2017

Marius van Zeijts is vandaag benoemd tot voorzitter van de KNZB. Daarmee volgt hij Erik van Heijningen op, die afscheid nam van het bondsbestuur. Van Zeijts werd gekozen tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KNZB in Nieuwegein.​

Marius van Zeijts werd met ruime meerderheid door de ledenvergadering tot voorzitter gekozen, nadat de bestuurskandidaat Michel Bezuijen zich tijdens de vergadering had teruggetrokken als kandidaat voorzitter.

Marius van Zeijts is een voormalig generaal van de Koninklijke Landmacht. Hij vervulde een groots aantal functies op verschillende gebieden in binnen- en buitenland. Momenteel is hij directeur bij een helikopterbedrijf van de NAVO in Aix-en-Provence (Zuid Frankijk). Binnenkort draagt hij deze functie over en stopt zijn carrière bij defensie.
Van Zeijts vervulde vele bestuurlijke functies binnen de zwemsport sinds 1978, waaronder als bestuurslid en voorzitter van AZ&PC in Amersfoort (1997-2004). Van 2004 t/m 2013 was hij commissaris van SRO NV, een organisatie die zwembaden, sportparken en maatschappelijk onroerend goed exploiteert en daarnaast actief is op het gebied van sportontwikkeling. Van Zeijts was zelf actief als wedstrijdzwemmer en speelde waterpolo in competitieverband.

Marius van Zeijts: “Ik ga met hart en ziel aan het voorzitterschap beginnen, gesteund door het vertrouwen dat de ledenvergadering in mij heeft uitgesproken. De eerste periode zal ik gebruiken om intensief kennis te maken met de KNZB organisatie. Zo zal ik, zodra de tijd daar rijp voor is, zo veel mogelijk verenigingen in korte tijd bezoeken.”

Erik van Heijningen nam na 16 jaar afscheid als voorzitter van het KNZB-bestuur. Hij werd in de vergadering onderscheiden als erevoorzitter.