Regiozwemploeg kampioen en promotie naar landelijk! Hoofdklasse koerst af op plek 5

In het slotweekend van de zwemcompetitie is er feest bij de zwemploegen. Na op enkele honderdsten vorig seizoen de promotie te zijn mis gelopen heeft ZPC AMERSFOORT nu volgend seizoen wel twee teams in de landelijke competitie. In Dronten is gisteren de promotie veilig gesteld door ruim kampioen te worden in de 1e klasse Regio MidWest. Er is door iedereen een topprestatie geleverd. Zwemmers en coaches van harte gefeliciteerd.

Bij het team in de hoofdklasse werd de score van de derde ronde enigszins goedgemaakt. Er is daar hard gezwommen, maar door de magere breedte bij de dames moest er ook in de leeftijden wel wat geschoven worden. Daarnaast werden er in alle rondes wel wat te veel fouten gemaakt. Iedereen heeft – voor de laatste keer in het Sportfondsenbad – z’n beste beentje voorgezet maar dat was niet genoeg om te voorkomen dat VZC en De Dinkel in de stand na vier rondes voor blijven staan. De ploeg lijkt te eindigen op de 5e plek na vier voorrondes. Aan het einde van het seizoen is er nog een finale! Op https://www.zwemkroniek.com/nieuws/6319/ staan vergelijkende uitslagen van deze ronde!