Gedenkboek Sportfondsenbad

Dit najaar gaat ‘ons’ Sportfondsenbad sluiten. Na 80 jaar trouwe dienst verdwijnt een begrip in zwemmend en waterpoloënd Nederland. Hier werden carrières gemaakt en gebroken, hier werden teamgenoten vrienden voor het leven, hier vonden bijzondere waterpolo-ontmoetingen en zwemkampioenschappen plaats. Om die herinneringen niet verloren te laten gaan, gaat Madeline van Heemstra een gedenkboek samenstellen. Naast een terugblik op het bad zelf, wil de oud-keepster van Oranje en medewerkster van het Sportfondsenbad hierin ook de verhalen van de gebruikers een prominente plek geven.

Madeline daagt iedereen uit zijn/haar verhaal met betrekking op het Sportfondsenbad op te sturen. Het mag een gebeurtenis zijn, maar ook een grap, een anekdote, een beschrijving van een ritueel wat je nodig had om een goede wedstrijd te zwemmen of spelen, foto’s, documenten… alles is welkom. Klim in de pen, zoek in schoenendozen, praat met teamgenoten. Kortom, overspoel haar met herinneringen aan dat bijzondere zwembad en maak er een uniek boek van.

Bijdrages kunnen gestuurd worden naar info@sportfondsenbadboek.nl.