ZPC AMERSFOORT genomineerd voor Sportgala van Amersfoort 2016!

Wat een mooie promotie voor de zwemsport in Amersfoort: Opnieuw zijn in diverse categorieën teams en sporters van ZPC AMERSFOORT genomineerd voor het sportgala van Amersfoort. Stemmen kan via deze link!

SPORTMAN:
Genomineerd voor Sportman van het jaarBen Schwietert– De 19-jarige zwemmer Ben Schwietert schaarde zich in het sportjaar 2016 definitief bij de grote jongens door op de Europese Kampioenschappen in Londen op zowel de 4×200 vrije slag als op de 4×100 vrije slag mixed estafette goud te winnen. Daarnaast debuteerde de student econometrie zeer goed op de Olympische Spelen door een finaleplek bij de beste 8 te verzekeren op de 4×200 meter vrije slag estafette. Fun fact: hij werd door Vogue.nl gekozen tot de meest sexy olympiër uit ons kikkerlandje.

Genomineerd voor Sportman van het jaarThijs van Hofweegen– Op de 400 meter vrije slag S(6) was Thijs van Hofweegen vorig jaar rond deze tijd nog een groentje. Dankzij zijn fantastische ontwikkeling en doorzettingsvermogen wist deze jongen sporter zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Rio. Hier versloeg hij uit vrij grote anonimiteit bijna het hele gelouterde deelnemersveld alleen de Italiaanse wereldkampioen Bocciardo was sneller. Dit resulteerde een fantastisch persoonlijk record van meer dan 13 seconden in een zilveren medaille.

SPORTVROUW:
Genomineerd voor Sportvrouw van het jaarLisa Kruger– De 16-jarige Lisa Kruger verloor op jonge leeftijd 70% van de spierkracht in haar linkerarm, ondanks dit besloot ze een carrière in de topsport te ambiëren. Dit werd door de KNZB en Mark Faber (bondscoach paralympisch zwemmen) gefaciliteerd in Amersfoort. Op de Paralympische Spelen verraste Lisa Kruger vriend en vijand door de 100 meter schoolslag in de klasse SB9 te winnen in een nieuw wereldrecord. Hierbij versloeg ze in een rechtstreeks duel veel oudere deelneemsters en de toenmalige wereldrecordhoudster.

SPORTPLOEG:
sportgala_sportploegDe mannen van ZPC AMERSFOORT zwemmen al jaren in de top van Nederland en zijn ieder jaar een van de favorieten als het gaat om estafettes. De heren zwommen afgelopen jaar naar de nationale titel op de 4x100m wisselslag (zowel lange baan als korte baan) en veroverden knap het zilver tijdens de Nederlandse Estafette Kampioenschappen. De brede herenselectie van trainer Tom Rikhof is een sterk collectief waar wij de komende jaren veel van gaan horen, want de nieuwe generatie toppers klopt al op de deur!

We zijn trots op alle sporters en hun mooie prestaties. Breng snel je stem uit voor één van onze ZPC AMERSFOORT toppers via deze link !