Albert Spijker overleden

Na een strijd van zeven maanden tegen leukemie is Albert Spijker vanmorgen vroeg overleden. Vredig, in zijn slaap, zo laat zijn club weten.

De voorzitter van De Zijl Zwemsport vocht sinds februari tegen acute leukemie. De ziekte werd eerst bestreden met chemotherapie, in juni kreeg hij een stamceltransplantatie. Daarna had hij goede hoop te herstellen, zo tekende het Leidsch Dagblad op. “Deze strijd ga ik winnen,” zei Spijker toen nog vol goede moed. Het heeft niet zo mogen zijn.

Albert was meer dan negen jaar voorzitter van de vereniging. In deze negen jaren heeft onder zijn leiding de vereniging zeer sterk ontwikkeld.

In nauw overleg met de familie van Albert is besloten om alle zwem- en waterpolo activiteiten, die dit weekend geprogrammeerd stonden, doorgang te laten te vinden.

Uit respect voor, en als dank aan Albert vraagt de club allen om één minuut stilte.

Vele waterpoloërs van ZPC AMERSFOORT kennen Albert maar al te goed.  De laatste jaren was Albert bestuurder, daarvoor was hij zeer lang een geweldige waterpolospeler. Dit bericht is bij ons allen hard aangekomen. Wij wensen de naaste familie en ook de vereniging heel veel sterkte toe!