Geslaagd startweekend wedstrijdzwemmers

Het zwemseizoen is officieel geopend. Op vrijdagavond 2 september werd er getraind onder leiding van de oudere zwemmers waarna er informatiebijeenkomsten volgden voor de Minioren, Junioren, en Jeugd/Senioren bij respectievelijk de hoofdtrainers Lidia, Atie en Tom.

Op zaterdagmorgen volgde er een collectieve training, het bad lag vol: van beginnende Minioren tot deelnemer aan de Olympische Spelen van Rio! Tegelijkertijd werden de ouders bijgepraat over alle taken en activiteiten die dit jaar weer op stapel staan en waarbij nog veel hulp nodig is.

Na de training was er een door de zwemmers zelf verzorgde uitgebreide brunch en kon de A Selectie en diverse kaderleden de ZPC AMERSFOORT kleding ophalen. Alle aanwezige 119 zwemmers en trainer/coaches konden daarna door naar de fotoshoot voor een officiele ‘KNZB’ foto in nieuw ZPC AMERSFOORT polo. Een prachtig beeld van bijvoorbeeld een deel van de zwemmersraad:

groep_wz

Op zaterdagmiddag werd er gestreden om de Clubkampioenschappen op de 50 m vrij en 100m wissel van Minioren tot en met de Masters. Aan het eind een spetterende afsluiting met de familie estafette. In elke leeftijdsklasse waren er clubkampioenen. Sterre Veersma werd algeheel clubkampioen, haar tijden op de 50 vrij en 100 wissel lagen het dichtst bij de clubrecords.

Daarnaast werden de twee Olympiërs van ZPC AMERSFOORT in het zonnetje gezet en waren ze tevens te gast om de prijzen uit te reiken;

karina-ben-clubkamp

Ben Schwietert zwom op de OS voor Nederland in de 4x 200m vrije slag estafette en hielp met een hele mooie splittijd zijn ploeg naar de finale. Karina van Holst Pellekaan was jurylid in Rio de Janeiro. Een prachtig prestatie en geweldige ervaring en voorbeeld voor onze zwemmers en officials.

Eerst werden de KNZB prestatiemedailles 2014-2015 uitgereikt gevolgd door de ZPC AMERSFOORT jaarprijzen van het seizoen 2015-2016; de Miniorenbokaal voor Mats van Norden en de KEI van ZPC AMERSFOORT voor Rieneke Terink bij de dames en Wietse Waninge bij de heren.

Na al deze prestaties werd afgerond met een heerlijke BBQ , vakkundig voorbereid door de activiteitencommissie en de zwemmersraad.

IMG_0440

Al met al een zeer geslaagde start van seizoen 2016 – 2017.

De zwemcommissie