Naam nieuwe zwembad!

In de nieuwe stadswijk het Hogekwartier wordt eind 2017 het nieuwe sportcomplex geopend. Dit complex krijgt de naam ’Amerena’. Het complex gaat ruimte bieden aan recreatieve sporters én topsporters.

Om tot een aansprekende naam te komen schreef de gemeente een prijsvraag uit. De bedenker van de naam, Andre Kukolja, ontving een waardebon en ‘eeuwige roem’ uit handen van wethouder Hans Buijtelaar.

Amerena, is de samenvoeging van Amersfoort en ‘Arena’. Een arena is een plek waar wordt gestreden en waar (top)sport wordt bedreven en waar mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten en te genieten van sport.

Uit alle inzendingen koos de jury drie namen waarop gestemd op kon worden. In totaal brachten 742 mensen hun stem uit. Amerena werd met 384 stemmen de overtuigende winnaar. De Hoogte kreeg 251 stemmen en De Ambitie 107.