Tweeling Schijvenaars naar Amersfoort

De broers Freek en Wout Schijvenaars zijn de twee nieuwste aanwinsten van het eerste herenteam van het ZPC AMERSFOORT voor het komende seizoen 2016 -2017. De gebroeders Schijvenaars zijn opgegroeid bij V.Z.V. Njord uit Veldhoven en maakten daarna de overstap naar de Eredivisie. De ambitieuze broers vinden in Amersfoort een selectie die aansluit bij hun persoonlijke ambitie. Door de ontwikkeling van het waterpolo in Amersfoort is de ambitie om komend jaren weer om de prijzen in de eredivisie te spelen. Robin Reverda, bestuurslid technische zaken: ‘Het sportieve beleid in Amersfoort is erop gericht om een talentvolle groep te laten groeien en maximaal te laten presteren. Door een combinatie van ervaring en jong enthousiasme hebben we de doelstelling om het komende jaar maar ook richting 2018 om in ons nieuwe bad mooie prestaties neer te zetten.’

ZPC AMERSFOORT coach Barry Wittenbernds is blij met de komst van de boomlange waterpolospelers. “De herenselectie van ZPC Amersfoort heeft meer ervaren spelers nodig in de huidige selectie. Met de gebroeders Schijvenaars halen we ervaring en meer stabiliteit in huis, waarmee we weer een stap willen zetten om weer mee te draaien in de waterpolotop van Nederland.” Na de komst van Mark Siewers en Saake Nijhuis heeft ZPC AMERSFOORT voor seizoen 2016-2017 haar selectie aanzienlijk versterkt.