Succesvolle vrije slag clinic van Zwemstad Clinics!

Afgelopen zaterdagmorgen 23 april stond in het teken van de vierde zwemclinic uit de reeks van vijf die georganiseerd worden door de toppers van ZPC AMERSFOORT. Tijdens deze clinic stond ditmaal de vrije slag centraal. Onder leiding van de heren en dames die op de Nederlandse Kampioenschappen nog medailles hebben gewonnen met de estafettes en met ondersteuning van de overige senioren werd weer een succesvolle clinic neergezet.

Rieneke Terink geeft de toekomstige toppertjes veel techniek aanwijzingen

Rieneke Terink geeft de toekomstige toppertjes veel techniek aanwijzingen

In vier verschillende stations werd erg veel persoonlijke aandacht gegeven aan achtereenvolgend coördinatieoefeningen met als doel verbeteren van het watergevoel, doorhalen en wrikken met behulp van de onderwatercamera. Alle zwemmers werden hierbij een voor een gefilmd en vervolgens voorzien van tips en trucs op het grote televisiescherm. Hierna volgden nog vele oefeningen voor de overhaal en insteek en tot slot volgden liggingsoefeningen.

Na het overweldigende succes van de vorige keer was er na afloop van deze zwemclinic opnieuw een landtrainingssessie. Tijdens deze landtraining ligt de focus voornamelijk op de rompstabiliteit. De topzwemmers van ZPC AMERSFOORT deden de leuke uitdagende oefeningen voor en zorgden er ondertussen voor dat de jonge zwemmers de oefeningen wel goed uitvoerden. Ouders, trainers en andere begeleiders waren uiteraard weer welkom om mee te kijken bij dit onderdeel.

Kingue Struijf geeft talenten landtraining

Onder leiding van Kingue Struijf kregen de deelnemers van Zwemstad Clinics een goede landtraining

Tijdens de zwemclinic konden de ouders en trainers met hun eventuele vragen en nieuwsgierigheden terecht bij Fabian Beimin die iedereen vriendelijk te woord stond, of kwamen zij een kijkje nemen bij een van de vier stations, waar zij geholpen werden door een van de andere zwemmers van ZPC AMERSFOORT.

Voor de volgende clinic zal weer een uitdagend schema gegeven worden die zich ditmaal focust op het starten en keren. Wij hopen iedereen de volgende keer zaterdag 4 juni weer te mogen ontvangen in het Sportfondsenbad in Amersfoort. Heb je je nog niet opgegeven? Geef je dan nu op via clinic.wz@zpc-amersfoort.nl