Amsterdam Swimcup

ZPC AMERSFOORT actief tijdens Amsterdam Swimcup

Afgelopen weekend stond in het teken van de Amsterdam Swim Cup. Namens ZPC AMERSFOORT waren er zes zwemmers aanwezig die zich konden meten met de absolute wereldtop.  Wereldrecordhouders als Adam Peaty en Florent Manaudou waren onder andere van de partij bij de sterkste Swim Cup allertijden. Lees hier het verslag van zwemmers van ZPC AMERSFOORT bij de Amsterdam Swim Cup.

Vrijdagochtend: series
Vrijdagmorgen mocht Larissa Brak namens ZPC AMERSFOORT het zwemweekend in Amsterdam aftrappen met de 50m schoolslag. In een zeer sterk veld finishte Brak in een tijd die maar 7 honderdste van een seconde boven haar pr is knap op een 17e plaats.Aan Ben Schwietert om dit goede begin een mooi vervolg te geven op de 50m vlinderslag. De kersvers EK-medaillewinnaar zwom met 25.39  een paar tienden boven zijn pr. Maar voor Schwietert ligt de focus voornamelijk op de vrije slag nummers.

Op de 50m rugslag zwom Sophie Brouwer vervolgens knap naar een nieuw persoonlijk record. Arjan Hanse kwam op de 200m rugslag net te kort voor de B-finale en zwom iets boven zijn pr.Wietse Waninge zwom zichzelf op de 200m schoolslag in een sterke race naar de B-finale. Zijn tijd van 2.22.01 betekende eveneens een pr van ruim een seconde.

Rieneke Terink kwam in een mooie race met de absolute wereldtop met 2.02.50 slechts een halve seconde tekort voor de B-finale. Sophie Brouwer zwom net iets boven haar pr van begin dit jaar.Het koningsnummer bij de mannen betekende een boel geweld. Ben Schwietert hield zich erg mooi staande en zwom de 100m vrij in een pr (50.26) naar de B-finale. Schwietert liet onder meer de Franse wereld- en olympisch kampioen Florent Manaudou achter zich.

Vrijdagmiddag: finales
In de ochtendsessie zwom Wietse Waninge op de 200m schoolslag al een ruim pr. In de B-finale mocht hij een poging wagen zichzelf wederom te verbeteren. Waninge begon zijn race een stuk harder dan de ochtend wat resulteerde in nóg een verbetering van zijn pr: 2.21.56.
Ben Schwietert kon in de B-finale zijn goede vorm weer etaleren. Schwietert was met 50.35 een fractie langzamer dan zijn tijd in de ochtend maar hield een paar gevestigde namen achter zich.

Amsterdam Swimcup

©Andy Onderstal

Zaterdagochtend: series
Wietse Waninge mocht met zijn 100m schoolslag de zaterdagochtendsessie aftrappen. In mooie lange slagen zwom hij weer naar een nieuw persoonlijk record. Larissa Brak begon op hetzelfde nummer erg hard en moest dat op de laatste meters bekopen. Toch zwom zij erg knap naar haar tweede tijd ooit.Ben Schwietert bevestigde in zeer goede vorm te zijn en begon zijn dag erg sterk met een dik pr op de 50m vrijeslag. Deze tijd betekende ook nog eens plaatsing voor de B-finale later die middag. Sophie Brouwer kwam op dit sprintnummer wat kracht tekort en zwom iets boven haar pr.

Zaterdagmiddag: finales
Ben Schwietert kreeg in de B-finale de kans om zijn nieuw pr van vanmorgen opnieuw te verbeteren. In een spannend duel met Sebastiaan Verschuren trok Schwietert uiteindelijk aan het langste eind en zwom naar de prachtige tijd van 22.87.

Zondagochtend: series
Na persoonlijke records op de 100m en 200m schoolslag was het nu tijd voor Wietse Waninge om te laten zien wat hij in zijn mars had op de 50m schoolslag. Waninge miste de absolute snelheid en zwom met 29.90 nipt boven zijn pr. Riemke Bosma en Arjan Hanse kwamen respectievelijk op de 50m vlinderslag en 50m rugslag eveneens wat snelheid tekort en zwommen beide net boven hun pr.

Op de 200m schoolslag kwam Larissa in actie. Zij zwom een mooie race maar kwam helaas tekort voor een finaleplaats. Toch mag ze spreken over een geslaagd weekend.Ben Schwietert zwom het hele weekend al pr’s. Zijn harde werken werd ook op de 200m vrije slag beloond met een pr: 1.52.12.

Op het koninginnenummer kwam Rieneke Terink met 57.12 net een paar tienden tekort voor de finale. Riemke Bosma kwam een paar tienden tekort voor haar persoonlijke record.