Funglijbaan in nieuw zwembad!

Uit: Nieuwsbrief ASF 18 december 2015

ASF

Er komt een funglijbaan in het nieuwe zwembad in het Hogekwartier. Het college heeft hiertoe besloten.

Vorig jaar, op 11 november 2014, CDA, CU en VVD een amendement ingediend voor het realiseren van een glijbaan in het nieuwe sportcomplex aan de Hogeweg. De kosten voor de glijbaan zijn 390.000,- euro. In verband met het preventieve toezicht kon er in het voorjaar alleen besloten worden tot een voorinvestering van de glijbaan. Het college gaf aan voor 1 januari 2016 een besluit te nemen over de glijbaan. De risicovooerziening is nu voldoende om de opdracht te kunnen dekken uit de post onvoorzien.

Er is wel een kanttekening: in de programmering van het zwembad echter maar een beperkte hoeveelheid funzwemmen beschikbaar buiten de vakanties.

Lees de volledige Raadsinformatiebrief.

Uit: Stadsberichten 9 december 2015

Binnenkort start bouw sportcomplex Hogekwartier De bouw van het nieuwe sportcomplex Hogekwartier start met het intrillen van damwanden. Het werk is inmiddels begonnen en moet klaar zijn voor Kerstmis. Of dat lukt is mede afhankelijk van het weer. In het nieuwe jaar gaat de aannemer heipalen slaan en zand uitgraven. Als alles goed gaat, begint de aannemer (Olco-Sportshere) in de week van 14 december al met de voorbereidingen voor het heiwerk. Van maandag 21 december tot en met vrijdag 1 januari ligt het werk stil. Op 11 januari begint het feitelijk slaan van heipalen. Dit duurt tot eind januari. Daarna worden de fundering en betonvloeren aangelegd. De aannemer werkt op werkdagen tussen 7.00 en 17.00 uur. www.amersfoortvernieuwt.nl www.amersfoort.nl/ sportcomplexhogekwartier.

Afoort vernieuwt [2]

Waarschijnlijk is dit artikel zo niet zo goed leesbaar. Dat is op te lossen door hier te klikken.

Eerste paal

1e paal aankondiging

Wie langs de Hogeweg de stad in oostelijke richting verlaat (of binnen komt) zal het opgevallen zijn: op de plaats van het nieuwe Sportcomplex Hogekwartier wordt druk gegraven en de bouwketen staan inmiddels ook opgesteld.

Het moment van de “eerste paal” slaan, zal waarschijnlijk op 13 januari a.s. plaatsvinden. Dat zal feestelijk gebeuren, zo is de bedoeling. Nadere informatie volgt spoedig.

Volg de bouw ‘live’!

De bouw van het sportcomplex kan “live” worden gevolgd! Kijk op de website Amersfoort vernieuwt en klik op de timelapse-speler